Connect with us

Ştiri din Sălaj

An plin de evenimente la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj. PROGRAMUL competiţiilor susţinute în anul 2020


Adrian Fărcaş – directorul executiv al DJST Sălaj – a dat publicităţii activitatea de organizare şi desfăşurare a competiţiilor sportive de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj în judeţul Sălaj în anul 2020


 Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Salaj este institutie publica deconcentrata, subordonata Ministerului Tineretului si Sportului, cu personalitate juridica, infiintata in baza H.G nr. 11/2013 si care se organizeaza si functioneaza in baza H.G nr. 776/2010.

 Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Salaj s-a infiintat in anul 2010 ca urmare a comasarii prin fuziune a Directiei Judetene pentru Tineret cu Directia Judeteana pentru Sport Salaj.

În anul 2020, DJST Salaj organizeaza singura sau in parteneriat cu alte institutii cu atributii in sport un numar de 45 actiuni si competitii sportive cuprinse in Calendarul Sportiv Judetean 2020, toate cele 45 de competitii fiind finantate din bugetul DJST Salaj cu suma de 26.800 lei.

Avand in vedere suma aprobata de catre Ministerul Tineretului si Sportului in acest an de 26.800 lei pentru activitatea sportiva, suma similara cu cea din anul 2019, ca urmare vom finanta in anul 2020 acelasi numar de competitii sportive ca si in anul 2019 si anume 45 de actiuni si competitii sportive.

Acest calendar sportiv este alcatuit anual in perioada decembrie – ianuarie de institutia noastra in colaborare cu structurile sportive de pe raza judetului pe baza propunerilor venite de la reprezentatii lor. (se depun solicitari de finantare pentru fiecare actiune sportiva in parte).

Cele mai importante competiţii proprii incluse în Calendarul Sportiv Judeţean 2020

 • Olimpiada Nationala a Sportului Scolar (ONSS) si Gimnaziada sunt 2 dintre cele mai importante competitii sportive care se desfasoara la nivel national in fiecare an in perioada ianuarie – martie.

In acest an actiunea se desfasoara la 9 discipline sportive, categorii de varsta clasele I-IV, V-VIII si IX-XII la fete si baieti.

Organizatorul principal este Inspectoratul Scolar Judetean prin profesorii de la catedra de educatie fizica si sport.

    DJST Salaj fiind anual partener institutional, finanteaza si in anul 2020 un numar de 17 competitii sportive cu suma de 2.550 lei pentru premierea (trofee si cupe) primelor 3 echipe clasate la fiecare disciplina sportiva organizata.

 • Cupa Vailor – Salajul in Miscare 2020, editia a 52-a, se va desfasura in luna mai 2020, este o competitie traditionala organizata in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean la urmatoarele discipline sportive handbal, volei, minifotbal si atletism (alergare de viteza, aruncarea mingii de oina, rezistenta si saritura in lungime), cu etape pe clase, scoala, localitate, pe cele 12 vai si pe judet, pentru elevii din clasele IV-VIII, categoria fete si baieti. La aceasta competitie, finantarea din partea noastra este in suma de 000 lei (suma este destinata pentru premierea primelor 3 echipe clasate la fiecare disciplina sportiva constand in tricouri, cupe (trofee) si diplome). Vor participa cca 3.500 de elevi.
 • Miss si Mister Sportiv 2020, editia a II-a – eveniment festiv, care se va desfasura in luna mai 2020, concurs de aptitudini individuale care se doreste a fi un eveniment care sa-i deconecteze pe sportivele si sportivii participanti de la rutina zilnica a antrenamentelor, competitiilor si cantonamentelor efectuate, pentru a se bucura pe parcursul a 2 ore de intrecere pe diferite probe de aptitudini. Buget pentru organizarea evenimentului este de 1.550 lei (premii si organizare).Cupa Tineretului, editia a VI-a este o competitie sportiva care se va desfasura in trimestrul II (luna iunie) in orasul Jibou la disciplina minifotbal, este destinata tinerilor cu varste cuprinse intre 14-35 de ani. Primele 5 editii desfasurate intre anii 2015-2019 au fost  foarte reusite, la care au participat in total aprox. 1.200 de elevi si tineri din judetul Salaj, care s-au bucurat de miscare si sport pe parcursul mai multor ore de intrecere sportiva. Si la editia din anul 2020, la finalul actiunii se vor acorda tricouri inscriptionate, mingi de joc, plachete, diplome si cupe. Buget 1.000 lei.
 • Crosul Olimpic al Elevilor, editia a IV-a – competitie de atletism cu 2 probe (viteza 50m si alergare de rezistenta 800m si 1000m) – structurata pe  4 categorii de varsta.  Se va desfasura in luna septembrie 2020. La primele 3 editii au participat cca 400 de tineri din judet care s-au intrecut in cele 2 probe de viteza si alergare. La final se vor acorda diplome, trofee si tricouri pentru primii 100 de participanti. Buget alocat 700 lei.
 • Cupa Lyceum – Salajul in Miscare 2020, editia a 27-a, se va desfasura la Zalau in luna noiembrie 2020, este deasemenea o competitie sportiva de amploare organizata in parteneriat cu ISJ, la urmatoarele discipline sportive : baschet, handbal si volei pentru elevii din institutiile de invatamant liceal din judet, bugetul alocat este de 700 lei. Participanti aprox. 500 de elevi din clasele IX-XII de la toate liceele din judet.
 • Gala sportului salajean (Laureatii anului sportiv 2020 in judetul Salaj) este o alta actiune importanta organizata de catre institutia noastra, festivitate de premiere care va avea loc in a doua decada a lunii decembrie 2020 la Casa Municipala de Cultura din Zalau, in cadrul careia dorim sa premiem cei mai buni 10 sportivi olimpici, cei mai buni 10 sportivi neolimpici si cele mai bune 3 echipe de club din judetul Salaj. Bugetul propriu pentru organizare si pentru premii (premii in bani, tricouri, plachete si diplome) este de 5.000 lei. Trebuie mentionat faptul ca, am primit finantare din partea Primariei municipiului Zalau in anii 2016 si 2017 suma de 94.700 lei pentru acordarea premiilor in bani pentru sportivii salajeni cu cele mai bune rezultate pe plan sportiv.


Speram ca si in anul 2020, in urma solicitarii noastre nr. 30/22.01.2020, inregistrata la Primaria Zalau sub nr. 4025/22.01.2020, pentru a premia sportivii cu premii in bani sa primim fonduri necesare pentru evenimentul Gala Sportului Sălăjean. Am solicitat suma de 60.000 lei pentru a premia sportivii.

Susţinere financiară la 45 de competiţii, incluse în calendarul sportiv

 • Cupa Primaverii la handbal, turneu important la nivel de junioare, organizat de CS Valeria Motogna Zalau, va avea loc in luna martie la Zalau, iar DJST Salaj va asigura acordarea tuturor premiilor (diplome, medalii, trofee) in valoare de 500 lei.
 • Cupa Martisorului la tenis de masa, organizator Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti Salaj, DJST Salaj va finanta cu suma de 500 lei pentru acordarea premiilor.
 • Cupa 8 Martie – tenis de masa, finantare din partea DJST Salaj in valoare de 500 lei pentru acordarea premiilor.
 • Cupa Jandarmeriei – organizata de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Salaj la minifotbal si volei, acordam sprijin financiar in suma de 500 lei pentru premii, se va derula in luna martie 2020.
 • Olimpiada Juniorilor la atletism, va avea loc in luna aprilie, finantare din partea DJST Salaj in valoare de 500 lei.
 • Cupa Focus – minifotbal, sprijinim financiar cu suma de 500 lei, se va desfasura in luna iunie 2020.
 • Ziua Micilor Razboinici Exatlon 2020, finantata cu suma de 000 lei pentru premierea primilor 10 elevi participanti din clasele primare I-IV, gimnaziu V-VII si clasele liceale IX-XII. Acest eveniment sportiv de amploare care va avea loc de Ziua Copilului 1 Iunie 2020 la Stadionul Rapid din orasul Jibou este organizat de catre Primaria orasului Jibou si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Salaj. Prima editia cea din 1 Iunie 2019 a fost un real succes, participand peste 1.000 de elevi la intrecerea sportiva care a fost incurajata si de prezenta mai multor renumiti concurenti de la binecunoscutul concurs EXATLON ROMANIA: Doru Mesesan, Ciprian Silasi, Ana Maria Otvos, Iulian Pâtea, Ana Mihaela Popescu si, nu in ultimul rand, Corina Petrut.Cupa Zalaului, organizata de CS Omega Simleu Silvaniei la karate traditional, finantare cu suma 500 lei pentru premiere, organizata de catre CS Omega in luna octombrie 2020.
 • Cupa Hida la oina – acordam sprijin financiar in valoare de 500 lei pentru premii, se va desfasura in luna mai 2020.
 • Ziua Orientarii, concurs de orientare turistica, organizata de catre CS Prosilva Zalau, finantare din partea DJST Salaj de 500 lei.

 

Director executiv,

Adrian Fărcaş

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj