Connect with us

HANDBAL

HC Zalău are meci greu cu sfert-finalista Cupei EHF


În cadrul etapei a XVII-a, gruparea zălăuană întâlneşte o echipă care în acest sezon a făcut senzaţie în Cupa EHF şi a ajuns în sferturile competiţiei. HC Zalău o are în faţă pe Gloria Bistriţa, o formaţie în lotul căreia sunt jucătoare experimentate, dar echipa lui Tadici speră într-o victorie prin care să poată urca în clasament


Sâmbătă, ora 12.30, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”:

HC Zalău – Gloria Bistriţa

 

Deşi are un lot tânăr, HC Zalău a reuşit câteva rezultate excepţionale pe teren propriu, acolo unde a învins echipe de top din Liga Naţională. Din această categorie fac parte CSM Bucureşti, Gloria Buzău, Măgura Cisnădie sau SCM Craiova, echipe care în acest sezon au plecat învinse de pe parchetul sălii sporturilor din Zalău.

Sâmbătă, sub Meseş vine o altă echipă importantă a campionatului, este vorba de Gloria Bistriţa. Chiar dacă nu are multă vechime la acest nivel, trupa pregătită de Horaţiu Paşca are rezultate notabile în ultimii ani, fapt pentru care în sezonul trecut a prins un loc de cupă europeană. La prima participare în Cupa EHF, formaţia bistriţeană nu a făcut doar simplu act de prezenţă şi a ajuns în grupele competiţiei, profitând de descalificarea celor de la Corona Braşov.

Gloria a profitat la maxim de această şansă şi a reuşit calificarea în sferturi de pe locul 2 din grupă. Gruparea pregătită de Horaţiu Paşca a reuşit să îşi asigure biletele pentru sferturi, chiar în Ungaria, la meciul cu Erd, pe care l-a terminat la egalitate, scor 24 – 24. Gloria avea nevoie de un punct înaintea acestei întâlniri pentru a merge mai departe, iar acesta a fost obţinut în ultima secundă, după o reuşită a Valentinei Ardean-Elisei. În sferturi, Gloria Bistriţa va  înfrunta formaţia daneză Herning Ikast, manşa tur urmând a avea loc la Bistriţa, pe 1 martie.

Până atunci, gruparea ardeleană vine sâmbătă la Zalău, acolo unde a pierdut ultimele două jocuri. La prima vedere, Gloria pare favorită după lotul pe care îl are la dispoziţie, dat fiind faptul că la sfert-finalista Cupei EHF evoluează jucătoare precum Nicoleta Dincă, Laura Pristăviţă, Valentina Ardean-Elisei, dar şi jucătoare străine de valoare, precum Dziyana Ilyina, Mariana Costa, Natallia Vasileuskaya sau Darly Zoqbi de Paula.

În timp ce HC Zalău a avut două săptămâni la dispoziţie să pregătească acest joc, Gloria Bistriţa a jucat marţi după-amiază, în optimile Cupei României cu SCM Rm. Vâlcea, meci pe care l-a pierdut cu 27 – 21.

La acest joc a fost prezent şi Gheorghe Tadici pentru a “spiona” adversara de sâmbătă, în faţa căreia HC Zalău îşi propune o victorie.

Echipa zălăuană are de luat şi o revanşă în faţa Gloriei, după meciul din tur, în care Dana Abed-Kader şi compania au practicat un joc bun, dar au pierdut în ultimele secunde, cu 24 – 23.

Înaintea etapei, gruparea zălăuană se află pe locul 7 cu 24 de puncte, în timp ce Gloria Bistriţa ocupă poziţia a patra cu 27 de puncte, la egalitate cu Minaur, formaţie aflătă pe podium.

Partida dintre HC Zalău şi Gloria Bistriţa se dispută sâmbătă, de la ora 12.30, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” şi va fi arbitrată de cuplul de arbitri formate din Marius Ghiorghiţor (Bucureşti) şi Marian State (Buzău), în timp ce observator din partea FRH a fost delegat Viorel Dobre din Bucureşti.

Biletele vor fi puse în vânzare vineri între orele 13.00 – 15.00, iar sâmbătă începând cu ora 10.00 la casieria Sălii Sporturilor. Preţul unui bilet cu loc este de 10 lei.

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Radu

    20 February 2020 at 18:07

    Bistrita face parte din cooperativa . Meciul e ca si castigat . Si arbitru de casa State.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL