Connect with us

Ştiri din Sălaj

Profil de politician. Senatorul Cristian Vasile Lungu revine acasă să revitalizeze şi PMP Sălaj!


Tânărul parlamentar şcolit pe băncile universităţilor din SUA a reuşit să transforme PMP Cluj în cea mai performantă filială la nivel naţional. Recent, a fost trimis de la centru să lucreze în paralel şi la revigorarea filialei din Sălaj. Sub comanda sa, PMP Sălaj are un obiectiv îndrăzneţ: dublarea numărului de consilieri locali şi accederea în Consiliul Judeţean


Continuăm seria articolelor de promovare a liderilor partidelor şi astăzi ne propunem să vi-l prezentăm pe unul dintre cei mai tineri politicieni angrenaţi în politică la nivel înalt. Este vorba de Vasile Cristian Lungu, născut la Zalău şi care este senator în Parlamentul României din partea Partidului Mişcarea Populară.

Expert în domeniul finanţelor, şcolit în America

Cristian Vasile Lungu are 39 de ani, a părăsit Zalăul în anul 2000, când s-a mutat în Statele Unite ale Americii. Este absolvent al Seminarului Teologic din Zalău.

Peste Ocean,  a urmat studiile Loyola University, obţinând o licenţă cu dublă specializare în Afaceri Internaţionale şi Psihologie Specială. Cei mai mulţi ani şi i-a dedicat activităţii în domeniul bancar, de la simplu funcţionar la ghişeu, la manager de operaţiuni bancare.

Potrivit CV-ului său, în perioada 2003-2013 a lucrat la Corus Bank, New City Bank şi Credit Union, după care a urmat cursuri MBA de Microeconomie şi Marketing la Universitatea din Chicago.

Despre intrarea lui în politică, Cristian Lungu susţine că a fost una gândită şi pregătită din timp. În martie 2016 a devenit membru PMP  – filiala Zalău, după care la alegerile locale din vara aceluiaşi an a fost candidatul PMP pentru funcţia de primar al Municipiului Zalău şi a ocupat prima poziţie pe lista de consilieri locali.

După rezultatele alegerilor, Cristian Lungu a obţinut un post de consilier municipal în Zalău.

Băsescu vede potenţialul politic al lui Cristian Lungu şi îl desemnează liderul PMP Sălaj

“Ca urmare a scorului foarte mare obţinut la Primăria Municipiului Zalău, preşedintele Traian Băsescu mi-a dat organizaţia PMP Sălaj pe mână şi să mă ocup de ea. Practic, am devenit preşedintele PMP filiala Sălaj”, ne-a declarat Lungu.

Urmează alegerile parlamentare, unde Cristian Lungu candidează primul pe listă la Senat şi obţine primul mandat de parlamentar în Senat.

Imediat după ce devine senator în Parlamentul României, deschide două birouri parlamentare, unul în Zalău şi unul în Cluj.

După alegerile parlamentare din decembrie 2016, PMP se reorganizează, iar – în februarie 2017 – conducerea partidului de la Bucureşti îl desemnează preşedinte interimar la PMP Cluj.

Astfel, se vede obligat ca cea mai mare parte din activitatea politică să o desfăşoare la Cluj.

Sub conducerea lui Cristian Lungu, PMP Cluj a devenit cea mai performantă filială din ţară!

Printr-o ambiţie de neimaginat şi cu o strategie bine pusă la punct, senatorul Cristian Lungu reuşeşte să ridice PMP Cluj la un scor istoric, atât la nivel local, cât şi judeţean.

”La alegerile prezidenţiale, după o muncă asiduă de doi ani şi jumătate am reuşit să adunăm 31.000 de voturi. Asta, în contextul în care am preluat filiala cu 7.500 de voturi, am reuşit să o duc la alegerile europarlamentare la 16.000 de voturi. Practic, am reuşit dublarea numărului de voturi de la un scrutin la altul”, explică senatorul Cristian Lungu.

Succesul vine de la faptul că în fiecare weekend, senatorul Lungu este prezent în mijlocul comunităţilor. În fiecare săptămână, Cristian Lungu şi echipa liderului PMP ies în teren, vizitează organizaţiile locale şi desfăşoară acţiuni pentru a întări filialele locale.

Cristian Lungu este foarte atent cu fiecare membru de partid, ascultă problemele fiecărei comunităţi, se consultă cu membrii partidului, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Aşa se face că, după trei ani de muncă asiduă, sute de deplasări şi întâlniri în teritoriu, PMP Cluj sub conducerea lui Cristian Lungu este cea mai performantă filială a PMP la nivel naţional.

 ”Lucrurile acestea pe care eu le-am implementat se văd în rezultate. Am impus o disciplină, nu doar din vorbe, ci am trecut şi la fapte. Am pus toate forţele partidului la muncă în folosul cetăţenilor. Am implementat un profil electronic al fiecărui candidat şi depistez relativ repede unde este nevoie de o schimbare, unde este nevoie să intervin. Nu voi semna pentru candidatura vreunui membru de partid care nu se implică în activitatea de partid”, spune Cristian Lungu.

Trimis de la centru să revitalizeze organizaţia din Sălaj

La sfârşitul anului 2019, conducerea partidului îi mai dă o sarcină în plus lui Cristian Lungu şi îl numeşte preşedinte interimar şi la PMP Sălaj.

”În decembrie 2019 am fost trimis înapoi acasă ca să mă ocup şi de PMP Sălaj, ca urmare a rezultatelor obţinute cu filiala PMP Cluj, de 8,7% cel mai mare din ţară”, declară Cristian Lungu.

Senatorul din Sălaj face parte din noul val de politicieni, tineri, implicaţi, vocali. Cea mai mare parte din activitatea parlamentară a făcut-o în opoziţie unde s-a luptat să promoveze proiecte cu impact major pentru bunăstarea tuturor românilor, începând de la cei mai tineri, până la vârstnici.

   

A depus la Senat mai multe iniţiative legislative

Una dintre principalele iniţiative ale senatorului este sprijinirea realizării proiectului “Autostrada Nordului” – Satu Mare – Dej – Bistriţa – Suceava, care să străbată şi judeţul Sălaj. Un beneficiu major ar fi că tot traficul de pe valea Someşului se încarcă pe această autostradă.

”Am vrut să cer finanţare pentru studiile de fezabilitate ale acestui proiect, dar PNL a decis să nu vină deloc în Parlament şi şi-au asumat răspunderea pe Legea Bugetului de Stat. Este un proiect pe care îl gândesc de ceva timp şi am aşteptat momentul potrivit pentru a depune un amendament, dar anul acesta nu am mai avut această posibilitate. Aşa e în politică, dar să vedem poate o să mai vină şi alte oportunităţi, poate chiar la rectificare”, spune Lungu.

O altă propunere legislativă semnată şi asumată de senatorul Cristian Lungu este cea privind sprijinirea tinerilor prin acordarea unui teren pentru construirea unei locuinţe, tocmai pentru a-i stimula să meargă şi în oraşele mai mici sau spre mediul rural.

”Este vorba de sprijinirea tinerilor pentru a-şi construi o casă cu o suprafaţă din terenurile primăriilor şi darea lor în concesiune pe 49 de ani. În baza unui regulament, tinerii trebuiau să îndeplinească anumite condiţii şi apoi primeau aceste terenuri cu titlu gratuit pentru a-şi construi o locuinţă personală, fără posibilitatea de a putea vinde sau tranzancţiona terenul. Scopul principal este de a reuşi să atragem tinerii plecaţi înapoi acasă, să repopulăm şi oraşele mici şi mijlocii”, susţine tânărul parlamentar.

În 2018, senatorul Lungu a depus o iniţiativă legislativă ca fiecare comună din judeţul Sălaj să primească câte o ambulanţă medicală.

Este cunoscut că timpul în care o ambulanţă ajunge la o solicitare într-o comună mai îndepărtată de pe raza judeţului este mare. Prin implementarea proiectului, scădea timpul de intervenţie, accesul cetăţenilor la sistemul medical de urgenţă era mai facil, pentru că în salvarea de vieţi contează de cele mai multe ori fiecare minut, chiar şi secundă.

”Prin acest proiect veneam în beneficiul celor care apelează la sistemul medical de urgenţă”, explică senatorul Lungu.

”În Sălaj, PMP nu face alianţe cu nimeni”

În acest moment PMP Sălaj este în procedura de selecţie a candidaţilor pentru alegerile locale. Este o activitate intensă în această perioadă în partid. Obiectivul PMP Sălaj să dubleze numărul de consilieri locali şi să acceadă în Consiliul Judeţean.

”Dacă în 2016, PMP Sălaj a avut liste de candidaţi în 30 de UAT-uri, noi acum ne propunem să depunem cel puţin 50 de liste de candidaţi. Ambiţia noastră ar fi să depunem la fel de multe liste de candidaţi ca PNL şi PSD în Sălaj”, anunţă senatorul.

PMP Sălaj nu face alianţe politice cu nimeni, dar îşi propune să formeze majorităţi după rezultatele alegerilor locale. ”PMP nu face alianţe cu nimeni în Sălaj, dar vedem unde putem forma majorităţi după alegeri”, spune noul şi vechiul liderul PMP Sălaj.

 “Veniţi alături de noi, suntem o echipă tânără, formată din oameni profesionişti, cinstiţi care vom promova valorile creştin-democrate. Ne propunem păstrarea valorilor tradiţionale româneşti, a tot ceea ce practic am acumulat ca neam în ultimii 2000 de ani şi integrarea acestor valori în rolul nostru de membru al Uniunii Europene”.

Senatorul Cristian Lungu, preşedintele PMP Sălaj

 

 

(P.)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj