Connect with us

Ştiri din Sălaj

Sesiune de instruire a poliţiştilor pe linia transportului mărfurilor periculoase şi de persoane

Şi în acest an pregătirea profesională a poliţiştilor de la structura de poliţie rutieră va avea ca obiectiv prioritar perfecţionarea în domeniul transportului mărfurilor periculoase, a mărfurilor generale şi de persoane, precum şi respectarea timpilor de odihnă


Sesiunea de instruire a fost susţinută, luni, 17 februarie, de către un reprezentant din cadrul Inspectoratului pentru Pregătire şi Formare Profesională în domeniul Transportuluilor Rutiere, sub coordonarea şefului Serviciului Rutier.

Temele discutate au fost Ghidul pentru planificarea perioadelor de conducere şi de odihnă ale conducătorilor auto şi Contravenţii care atrag în mod direct răspunderea conducătorilor auto.

Ghidul prezintă datele de lucru, conducere şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto dar şi noţiuni privind înregistrarea acestora.

Aceste reguli trebuie să le respecte transporturile rutiere de marfă efectuate cu vehicule cu o masă maximă autorizată care depăşeşte 3,5 tone şi transporturile rutiere de persoane efectuate cu vehiucule amenajate pentru a asigura transportul a mai mult de nouă persoane, inclusiv locul conducătorului auto.

Regulile se aplică, indiferent de ţara de înmatriculare a vehiculului, transporturilor rutiere efectuate exclusiv în interiorul Comunităţii sau între Comunitate, Elveţia şi ţările părţi la Acordul privind Spaţiul Economic European.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj