Connect with us

HANDBAL

Dana Abed-Kader a pierdut şefia clasamentului golgheterelor

Handbalista a marcat în acest an doar 13 goluri în cinci meciuri şi a fost depăşită în clasamentul celor mai bune marcatoare de Ana Maria Iuganu de la Gloria Buzău, care a ajuns pe primul loc cu 93 de goluri


Etape bune, Dana Abed-Kader a condus clasamentul celor mai bune marcatoare din Liga Naţională, iar la final de an era pe primul loc cu 71 de goluri marcate. Ce-i drept, în 2019 s-au disptuat doar 11 etape din acest campionat, iar în ianuarie întrecerea s-a reluat cu ultimele două etape din tur.

Cinci runde s-au disputat până acum în acest an, în care Dana Abed-Kader nu a mai fost cea mai bună marctoare în meciurile Zalăului. Astfel, în partidele cu Măgura Cisnădie, “U” Cluj, CSM Bucureşti, SCM Craiova şi Rapid Bucureşti, internaţionala de la HC Zalău a înscris doar 13 goluri.

În aceste condiţii, ea a pierdut şefia celor mai bune marcatoare, fiind depăşită în clasament de Ana Maria Iuganu de la Gloria Buzău, care ocupă primul loc cu 93 de goluri. Situaţia este cât se poate de explicită, doarece în jocurile din acest an, Gheorghe Tadici a mizat pe Larisa Şerban la aruncările de la 7 m, care de regulă erau executate tot de Dana Abed-Kader.

“Când Dana Abed-Kader a fost pe primul loc în topul celor mai bune marcatoare, ea executa şi aruncările de la 7 m. Acum, cele mai multe aruncări de la 7 m au fost executate de Larisa Şerban. Dacă cele vreo 30 de goluri înscrise de Şerban erau ale lui Dana-Abed Kader, acum ea era tot pe primul loc. Dar, eu consider că la aruncările de la 7 m este munca echipei. Sunt importante şi aceste goluri la fel ca şi cele din acţiune. Dana Abed-Kader a avut şi unele probleme de sănătate în decembrie, care între timp s-au remediat. De acum ea va urca în formă sportivă şi va avea un alt aplomb”, a spus Gheorghe Tadici.

Atât în ianuarie, cât şi în februarie, Dana Abed-Kader a fost convocată la acţiunile echipei Naţionale, alături de Alexandra Severin, iar cele două jucătoare de la HC Zalău au şanse mari să prindă şi lotul final pentru turneul preolimpic şi pentru meciurile de calificare la Campionatul European.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL