Connect with us

Ştiri din Sălaj

Sălăjean sancţionat pentru braconaj cinegetic

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost sancţionat pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de armă fără drept şi practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv


Duminică, 16 februarie, în jurul orei 15.00, un echipaj de jandarmerie ce executa o misiune pe raza localității Marca a auzit mai multe focuri de armă.

Deplasându-se pe direcția zgomotului, la câteva sute de metri distanță, jandarmii au depistat o persoană având asupra sa o armă de vânătoare și trei fazani împușcați.

În urma verificărilor s-a stabilit că posesorul armei, un bărbat de 52 ani, a practicat vânătoarea fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare şi fără a avea permis de port armă letală.

În cauză jandarmii au întocmit acte de constatare privind săvârșirea infracțiunilor de „uz de armă fără drept”, conform art. 343, alin. 1 Cod Penal, respectiv „practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv”, conform art. 42, alin. 1, lit. „c”, din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006.

Persoana suspectă, arma de vânătoare, muniția, vânatul și actele de constatare au fost predate reprezentantului Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Sălaj, pentru continuarea cercetărilor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj