Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primarul Ionel Ciunt – omul care transformă Zalăul – a fost ales lider al social-democraţilor din Sălaj în locul lui Tiberiu Marc şi va reforma PSD pentru a-i recâştiga pe sălăjeni

Foarte popular în rândurile sălăjenilor de multă vreme deja, Ionel Ciunt – primarul Zalăului, devine acum una dintre cele mai puternice personalităţi din judeţ. Succesul lui Ciunt din ultimii trei ani şi jumătate în a porni motoarele Zalăului şi a-i da o altă dinamică în transformarea dintr-un oraş adormit în unul în plină evoluţie, l-au făcut pe Ciunt preferatul zălăuanilor. Şi dacă s-a dovedit că poate ”trage” ca nimeni altul, social-democraţii sălăjeni i-au pus în cârcă cea mai grea sarcină.

În 6 februarie, Ionel Ciunt a fost ales preşedinte al PSD Sălaj în locul lui Tiberiu Marc, cu încrederea că primarul Zalăului poate transforma organizaţia judeţeană în una care să lucreze politic eficient în interesul sălăjenilor, aşa cum dictează ei, prin nevoile lor, şi aşa cum celelalte formaţiuni politice nu pot să o facă, fie din lipsă de interes, fie din lipsă de oameni capabili. Este vorba, prin urmare, de o transformare radicală, pe care Ionel Ciunt este în stare să o facă.

Ne-a dezvăluit că unul din principalele obiective este să aducă masiv tineri deschişi la minte şi cu iniţiativă în PSD. La alegerile locale din vară, în fiecare comună pe listele PSD se vor regăsi şi tineri sub 35 de ani, care să aducă vigoare şi o altă optică în partid. Ciunt mai spune că reforma PSD Sălaj va implica şi faptul că iniţiativa politică în partid va reveni de acum membrilor care au baze profesionale solide şi vor face din PSD Sălaj un partid pragmatic în interesul sălăjenilor.

Nu-i va fi uşor, dar dacă face cu PSD Sălaj şi cu oamenii din partid ce a făcut în Zalău şi cu oamenii din adminstraţia locală, social-democraţia din judeţ va fi cu totul altceva. Oamenilor le pac rezultatele, iar – dacă noul PSD Sălaj condus de Ciunt dă rezultate -, îi va câştiga pe sălăjeni.

 

Ciunt a adus Zalăul într-o perioadă de înflorire cum oraşul nu a mai cunoscut

Ionel Ciunt a adus Zalăul într-o perioadă de înflorire cum oraşul nu a mai cunoscut în ultimii 30 de ani. A fost ales primarul Zalăului în primăvara lui 2016 de peste 40 la sută dintre alegători, dublu faţă de scorul fostului primar liberal Radu Căpîlnaşiu.

În cei trei ani şi jumătate scurşi din primul mandat, Ionel Ciunt a schimbat deja oraşul. Iar ceea ce se vede este doar vârful aisbergului, pentru că este doar startul şi sunt acum în derulare proiecte de anvergură, cu finanţări uriaşe, cum Zalăul nu a mai avut.

Administraţia Ciunt a atras pentru Zalău aproape 100 de milioane de euro din Fonduri Europene. Sumă record pentru oraşul nostru, motiv pentru care Primăria Zalău a fost premiată în 2018 şi 2019 pentru rezultatele excepţionale în administraţie.

Şi – în echipă cu viceprimarii Teodor Bălăjel şi Nicolae Fazakas – primarul Ionel Ciunt a pus banii la treabă. Zalăul are semnate 27 de contracte de finanţare din fonduri europene nerambursabile pe actualul exerciţiu financiar 2014 – 2020.

Bulevardul, făcut cu banii administraţiei locale, va avea trotuare noi şi piste de biciclete pe bani europeni. Toate trăzile mari din oraşi vor fi refăcute. Au fost cumpărate 20 de autobuze electrice şi sunt aşteptate să ajungă în oraş cât de curând. Iluminatul public va fi modernizat şi extins şi se trece pe LED-uri. Vor fi reabilitate 30 de blocuri şi patru licee. Platoul de marmură va fi refăcut total. Iar strada Unirii va fi o frumoasă stradă pietonală. Un proiect de mare impact este informatizarea administraţiei locale.

Profesionistul cu studii şi experienţă valoroasă în administraţie la cel mai înalt nivel

Ionel Ciunt are 56 de ani şi s-a afirmat ca profesionist atât în ce priveşte profesia lui de bază, de medic veterinar, dar mai ales ca protagonist în prim-planul scenei administraţiei din Sălaj.

Între anii 2013-2016 a fost prefect al judeţului Sălaj. Timp de patru ani a fost administratorul judeţului (2009-2013). A mai fost prefect al Sălajului şi în 2009. Şi tot în funcţia de prefect îl regăsim şi în 2004-2005. Are, prin urmare, o valoroasă experienţă în administraţie la cel mai înalt nivel.

Ciunt a fost director adjunct la DSVSA Sălaj (2007-2009), medic veterinar la Sărmăşag (2006-2007), director adjunct DSVSA Sălaj (2005-2006). În 2004 a fost ales preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Sălaj. A fost director executiv al DSVSA (2001-2004). În perioada 1995-2001 a fost medic veterinar în Zalău, concomitent cu funcţia de lider de sindicat, iar din 1990 până în 1995 a fost medic veterinar şef de circumscripţie la Sîg.

Ionel Ciunt s-a născut în Comuna Şimişna, unde a urmat studiile primare şi gimnaziale. După care, în perioada 1978-1982 vine la Zalău, unde a făcut studiile la Liceul de Matematică – Fizică. A urmat studiile universitare la Bucureşti, la Facultatea de Medicină Veterinară, în perioada 1985-1990. Apoi a urmat o specializare în igiena alimentelor la Şcoala de Înalte Studii Postuniversitare din Bucureşti. În anul 1997, la Timişoara, ia examenul pentru a deveni medic primar veterinar, specializat în igiena alimentelor. În anul 2001, Ionel Ciunt pleacă în Franţa, la Grenoble, pentru studii aprofundate de formare. Apoi, în perioada 2004-2006 urmează un curs de formare pentru înalţi funcţionari publici.   (P.)

 


“Avem treabă multă şi am început deja să lucrăm la măsurile care se impun, măsuri eficiente, măsuri prin care să câştigăm şi să reconstruim organizaţiile locale din fiecare comună. Sunt măsuri care în final să ne ducă spre o victorie la alegerile care urmează”.

Ionel Ciunt, noul preşedinte PSD Sălaj


Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. ion

    13 February 2020 at 11:21

    szekely arthuriti place sa-l pupi in cur dupa ce te-a angajat la citadin?

  2. Constant

    13 February 2020 at 12:19

    Suna puțin triumfalist si deci puțin credibil…E meritorie suma ce constituie fonduri europene dar in continuare e o dulce risipa pe inutilități…după ani si ani nu este in perioada de vara un ștrand decent,nu sunt locuri unde tinerii pot sa socializeze decent sau sa practice sporturi…Sa speram ca viitorul va suna mai bine mai ales pentru cei ce întruchipează si evolutiv biologic aceasta noțiune…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj