Connect with us

ARTE MARTIALE

Sanda Focsa, dubla medaliata cu aur!

 

La finele saptamanii trecute, in Vordingborg (Danemarca) s-a desfasurat Campionatul International de karate kyokushin al Danemarcei IKO Sosai/ Danish IKO Sosai International Tournament, competitie internationala la care a fost prezenta si o delegatie de 26 de persoane a Federatiei de Kyokushin Traditional din Romania. Clubul Sportiv MURMIDON KYOKUSHIN Zalau a fost reprezentat de un numar de 8 persoane, din care 4 insotitori si 4 sportivi: Calin Domsa (atat in calitate de sportiv participant, cat si ca antrenor al lotului), Sanda Focsa, Gabriel Sorin Scrobutiu, Andrei Petric si un numar de patru persoane parinti/insotitori.

La prima participare la o competitie internationala, rezultatele remarcabile nu s-au lasat asteptate. Prin performantele obtinute sportivii de la MURMIDON KYOKUSHIN Zalau si-au reconfirmat o data in plus valoarea, demonstrand ca rezultatele obtinute la competitiile nationale la care au participat, de la infiintarea clubului si pana in prezent, nu au fost deloc intamplatoare. Cei patru sportivi inscrisi in competitie au concurat la un numar de 6 categorii de concurs (kata + kumite). Probele de concurs au fost impartite in doua categorii valorice ca si nivel al gradului detinut, o categorie care a inclus centurile negre si alta restul centurilor, incepand cu 8 kyu.

Sportivii clubului au reusit ca la cinci dintre aceste categorii sa se claseze pe podium, trecandu-si in palmares un numar de 4 medalii (doua titluri de campion international, un titlu de vicecampion international si un loc III), un loc IV si un loc V.

Si la aceasta competitie internationala, Sanda FOCSA si-a reconfirmat valoarea si titlurile de campioana nationala obtinute in concursurile nationale, reusind si de acesta data sa imbunatateasca palmaresul clubului cu alte doua medalii de aur, si titluri de campioana obtinute la cele doua categorii la care a fost inscrisa in concurs, kumite (categoria Light Contact Continues, fete 11-15 ani, -60 kg) si kata (categoria 8-4 Kyu fete Division),

O performanta remarcabila este obtinerea de catre Calin DOMSA, in calitate de sportiv in concurs, in proba de Kumite (categoria Knock Down Division, 18-39 ani, -81 kg) a medaliei de argint si a titlului de vicecampion, in conditiile in care in timpul concursului sportivul a suferit o accidentare datorita careia nu a mai putut disputa si finala categoriei, neprimind acceptul medicului competitiei pentru a mai continua concursul. In aceste conditii Calin Domsa s-a clasat si pe un onorant loc IV, in proba de Kata (categoria centuri negre).

O surpriza placuta si o performanta de apreciat s-a reusit in concursul de Kumite (categoria Semi Knock Down Division, – 81 kg), prin obtinerea locului III si medaliei de bronz de catre Andrei PETRIC.

Desi nu s-a clasat pe podium, o comportare meritorie a avut in concursul de Kumite (categoria Semi Knock Down Division, – 71 kg) si celalalt sportiv al clubului Gabriel Sorin SCROBUTIU, clasandu-se in final pe locul V la prima sa participare intr-un concurs international.

Aceste rezultate obtinute de catre sportivii care au reprezentat clubul zalauan, au facut ca la finele competitei Calin DOMSA, de aceasta data in calitate de antrenor al lotului, sa ocupe si un loc III in clasamentul antrenorilor prezenti la aceasta competitie. Succesul elevilor antrenati de Calin Domsa, si al lui ca instructor, este cu atat mai remarcabil cu cat la competitie au participat concurenti din alte 5 tari (Rusia, Polonia, Scotia, Olanda, Suedia), precum si de la numar de 9 cluburi din Danemarca.

Instructorul zalauan se declara pe deplin multumit si mandru de evolutia sportivilor care l-au insotit la aceasta competitie, avand in vedere ca a fost prima iesire intr-o competitie de anvergura internationala de la constituirea clubului, si considera ca acest concurs a fost o reala verificare in vederea pregatirii pentru urmatoarele concursuri de anvergura cuprinse in Calendarul competitional pentru 2010 al FKTR /IKO Sosai Romania: Seminarul International de Kata si Kumite cu participare internationala, Cluj-Napoca, 7-9 Aprilie 2010 si Seminarul European / International IKO Sosai Europe, Sibiu, 14 -18 Iunie 2010.

In incheiere, va reamintim ca pregatirea sportivilor de la CS MURMIDON KYOKUSHIN Zalau se desfasoara in cadrul bazei sportive de la HOTEL PRESIDENT, dupa urmatorul program: Luni, miercuri si vineri – intre orele 20,00 – 21,30 (grupa de seniori); Marti, joi – intre orele 17,00 – 18,30 (grupa de copii)                Ciprian PETRAN

 

 

Rezultate obtinute de sportivii de la CS Murmidon:

Kumite (lupta):

-locul I (campioana internationala) – SANDA FOCSA

– locul II (vicecampion international) – CALIN DOMSA

– locul III – ANDREI PETRIC

KATA (exercitii demonstrative de tehnica):

– locul I (campioana internationala) – SANDA FOCSA

– locul IV – CALIN DOMSA

loading...
Loading...
7 Comments

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ARTE MARTIALE