Connect with us

DIVIZIA A1

ADEVĂRUL USTURĂ – Conducerea de la CS Volei Municipal retrage acreditările redactorilor de la ziarul Sportul Sălăjean și îi amenință cu un proces


Faptul ca am scris despre salariile neplătite jucătorilor, dintre care unii au și dat clubul în judecată, dar și despre datoriile clubului către Federația Română de Volei deranjează șefia CS Volei Municipal, club finanțat cu peste 31 de miliarde de lei vechi de administrația Zalăului


Conducerea echipei CS Volei Municipal, finanțată generos de administrația locală a Zalăului – din bani publici, așadar –, a anunțat că retrage acreditările jurnaliștilor de la ziarul Sportul Sălăjean și îi amenință cu un proces, pe motiv că se simte ”denigrată”.

În anunțul postat pe pagina oficială a CS Volei Municipal Zalău, nesemnat de nicio persoană din conducerea clubului și menit să intimideze jurnaliștii de la Sportul Sălăjean, nu se spune nicăieri cum ar fi fost ”denigrată” activitatea sportivă sau cineva din club.

Pe lângă articolele în care am remarcat activitatea sportivilor, publicaţia noastră a scris, ce-i drept, – şi se mândrește pentru asta – despre derapajele din adminstrarea clubului de volei, care în ultimii ani au fost din ce în ce mai multe şi mai mari. Cu atât mai mult cu cât CS Volei Municipal este susţinută cu bani publici mulţi – aproximativ 31 de miliarde de lei vechi pentru sezonul actual. Iar contribuabilul trebuie să ştie ce să întâmplă cu banii lui.

Am relatat, astfel, în ultima perioadă, despre o serie de anomalii – jucători care nu au fost plătiţi mai multe luni și datorii acumulate de CS Volei Municipal, în condițile în care Primăria Zalău a virat clubului banii necesari. Unii jucători păgubiți şi-au căutat dreptatea în instanță, alții la forurile de specialitate – Federația Română de Volei sau Confederația Europeană de Volei (CEV). Recent, am scris despre datoriile acumulate de club către Federaţia Română de Volei, datorii confirmate de altfel şi de preşedintele CS Volei Municipal Zalău, cu precizarea că cele mai mari au fost făcute de vechea conducere. De ce se întâmplă astfel de lucruri în condițiile unei finanțări atât de generoase? Iar conducerea clubului a solicitat chiar suplimentarea bugetului cu încă aproximativ 5 miliarde de lei vechi.

În ce ne privește, știm sigur că nu am spus niciodată niciun cuvânt denigrator nici despre conducerea clubului, nici despre jucători. Am realizat doar articole fundamentate pe informații care pot fi verificate și pe declarații făcute public.

Faptul că cei din conducerea clubului au luat decizia de a retrage acreditările jurnaliștilor noștri, pentru a bloca informațiile despre club către publicul din Sălaj, nu poate fi considerat decât un abuz. Banii CS Volei Municipal sunt din contribuțiile cetățenilor. Și nu sunt deloc puțini. Nemaivorbind că, la 30 de ani de la Revoluţia din ’89, cineva încearcă să bage pumnul în gura ziariştilor.

Echipa de volei a Zalăului ne-a reprezentat cu cinste de-a lungul anilor, fie că a fost vorba de Elcond, CS Remat, iar acum CS Volei Municipal Zalău, aducând la poalele Meseşului nu mai puţin de şapte tilturi naţionale! Aceste performanţe înseamnă aur în istoria clubului şi despre ele s-a scris cu litere mari în ziarul Sportul Sălăjean. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fim vigilenți la tot ce se întâmplă în lumea sportului, pe care îl iubim și îl susținem financiar.

Vom promova în continuare fenomenul voleibalistic, clubul, activitatea echipei, a jucătorilor şi antrenorilor, dar nu vom trece cu vedere derapajele conducerii CS Volei Municipal. Așteptăm acum și noi cu interes procesul, pentru că o judecată înseamnă întotdeauna scoaterea adevărurilor la suprafață.

Președintele clubului CS Volei Municipal Zalău este Vasile Coța, soțul Danielei Coța, fost viceprimar PSD al Zalăului si consilier onorific al prim-ministrului PSD, Viorica Dăncilă.

loading...
Loading...
5 Comments

5 Comments

 1. Adi

  7 February 2020 at 16:06

  ADEVARUL E CA ZIARUL ASTA ARE CEVA CU CLUBUL ORI CU PSD ORI PNL AAA ARE CU TOATA LUMEA!!!!, RAZBOITI-VA IN PRIVAT LASATI CLUBUL IN PACE CA E AL NOSTRU AL IUBUTORILOR DE VOLEI

 2. pop

  7 February 2020 at 16:38

  trebuie lasati sa cheltuie banii publici cum vor ei,sa nu fie controlati de fisc…vorba lui adi sunt ai nostrii

 3. ion

  7 February 2020 at 18:42

  CARE REDACTORI D-LE, CA-I DOAR UNUL COSTINAS, RESTUL TROMPETE

 4. Paul

  7 February 2020 at 20:20

  Băi chiorilor, cum nu e semnat? mai beliti odată ochii pe site lor
  Câte lume va crede? Voi de bine stiti?
  Va intreb, sunt din Cluj , voi de unde drac luati bani? Cand scrieti despre primarii? Ia ciocumic si lăsați sportul în pace, scrieti dracului rezultate ca si asa ce vai dd el

 5. GP

  10 February 2020 at 23:31

  Puneti capat si stopati incompetenta! Opriti hotia! De ce s-a miscorat aportul privat, din bugetul clubului? Pentru ca privatii si-au dat seama de tunurile care se dau aici, iar ei nu sunt prosti. Nu au mai vrut sa pompeze bani care sa fie gestionati (atat de prost) de aceasta familie de ……. praduitori!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1