Connect with us

ALTE SPORTURI

Cehu Silvaniei îşi păstrează supremaţia la rugby-tag

Echipa Şcolii Gimnaziale “Andrei Mureşanu”, pregătită de prof. Sergiu Moldovan a reuşit victorii pe linie la faza judeţeană a Olimpiadei Gimnaziilor şi va reprezenta judeţul Sălaj la faza zonală


Sportul înseamnă sănătate şi competitivitate. Chiar dacă din păcate, numărul copiilor care practică sport a scăzut dramatic. Recent, a avut loc faza judeţeană a Olimpiadei Gimnaziilor la rugby-tag, etapă la care au participat doar trei echipe, este vorba despre Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei, Şcoala Gimnazială “Silvania” Şimleu Silvaniei şi Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu” Zalău.

Competiţia a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi a avut loc în sala de sport de la Şcoala Gimnazială “Corneliu Coposu” din Zalău. S-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, echipa din Cehu Silvaniei fiind marea favorită.

De altfel, elevii lui Sergiu Moldovan au reuşit să se califice la faza naţională anul trecut şi îşi propun să egaleze acea performanţă. Echipa Şcolii Gimnaziale “Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei a început excelent competiţie, reuşind o victorie cu 4 – 1 în faţa şimleuanilor de la Şcoala Gimnazială “Silvania”. Elevii şcolii de sub Măgura s-au răzbunat pe zălăuanii de la Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu”, pe care i-au învins cu 5 – 1.

Şcoala din Cehu Silvaniei şi-a respectat statutul de favorită şi a trecut cu 8 – 5 de şcoala din Zalău. Astfel, cu două victorii din tot atâtea posibile,  elevii lui Sergiu Moldovan au obţinut locul 1 la faza judeţeană a Olimpiadei Gimnaziilor la rugby-tag, calificându-se la faza zonală.

Putem spune să echipa din Cehu Silvaniei este un etalon în judeţ la această ramură sportivă, lucru susţinut şi de către antrenorul Sergiu Moldovan.

“Pot să afirm cu tărie acest lucru. Şcoala Andrei Mureşanu este prima şcoală din judeţul Sălaj care a participat la o competiţie oficială. S-a întâmplat în 2012 – 2013, când fiind singura echipă din judeţ, ne-am calificat direct la faza zonală, alături de echipe din judeţele Bihor, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud. A fost primul contact oficial cu rugbyul-tag”, ne-a declarat prof. Sergiu Moldovan.

Întrebat despre nivelul competiţiei, profesorul de la Şcoala Gimnazială “Andrie Mureşanu” s-a rezumat doar la următoarele.

“Nu-mi permit să vorbesc la adresa altor echipe, în schimb pot să afirm cu regret faptul că în general, indiferent de ramura sportivă, suntem la un nivel mult inferior faţă de alte judeţe”, a spus profesorul şcolii din Cehu Silvaniei.

Momentan nu se ştie exact când o să fie faza zonală a Olimpiadei Gimnaziilor la rugby-tag.


Rezultatele fazei judeţene:

Şc. Gimn. “Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei – Şc. Gimn. “Silvania” Şimleu Silvaniei 4 – 1

Şc. Gimnazială “Silvania” Şimleu Silvaniei – Şc. Gimn. “Simion Bărnuţiu” Zalău      5 – 1

Şc. Gimnazială “Andrei Mureşanu” – Şc. Gimnazială “Simion Bărnuţiu”                      8 – 5

Clasament:

1. Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei” - prof. Sergiu Moldovan

2. Şcoala Gimnazială “Silvania” Şimleu Silvaniei – prof. Mirela Holhoş

3. Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu” Zalău – prof. Vasile Prodan

Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei: Sebastian Adolean, Attila Mureşan, Daniel Ilieş, Denis Boldan, Denis Chende, Larisa Lăpuşte, Milan Bodea, Răzvan Brata, Denisa Brata,  Mihaela Fălăuş, Antonio Mureşan, Andrei Druţă, Vlad Drule şi Antonio Culciar. Antrenor: prof. Sergiu Moldovan


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI