Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primarul Zalăului a vizitat firma din Cehia care fabrică autobuze electrice

Primul autobuz electric care va deservi Zalăul este finalizat și urmează să ajungă în municipiu. Acest lucru este confirmat în urma unei vizite, la firma producătoare din Cehia, realizată de primarul Ionel Ciunt, viceprimarul Teodor Bălăjel și responsabili din cadrul instituției cu privire la acest proiect.

De asemenea, conform prevederilor contractuale, această vizită va fi urmată de etapa de instruire, în perioada 10-13 februarie, a 5 specialiști din cadrul SC Transurbis SA. Proiectul cu finanțatre europeană cuprinde, pe lângă achiziția a 20 de autobuze electrice (10 autobuze urbane electrice din gama de 10 m și 10 autobuze electrice din gama de 12 m), sistem de e-ticketing pentru 65 de autobuze; stații de încărcare pentru autobuze electrice (6 stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare lentă).

“Am vrut să ne asigurăm că lucrurile evoluează conform graficului stabilit prin contract și că primele autobuze electrice, din gama de 10 m., vor ajunge în Zalău într-un timp relativ scurt: februarie – martie. De asemenea, am avut o întâlnire la Bratislava cu reprezentanții unei companii de transport care au achiziționat același tip de autobuze, în vederea identificării problemelor pe care le-au întâlnit în exploatarea lor”, 

a transmis primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, în urma vizitei în Cehia.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. ion

    3 February 2020 at 15:13

    Cică doi reprezentanți de seamă ai urbei, o doamnă și un domn, au fost în Cehia să probeze autobuzele electrice. Că deh, fără probă sau testare cam nimic nu ajunge în spațiul public. Cât de pricepută o fi doamna la autobuze, nimeni nu știe. Poate și-a dat cu părerea la ultimul trend în tapiseria scaunelor. Sănătoși să fim și să vedem autobuzele la Zalău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj