Connect with us

Ştiri din Sălaj

Comuna Hereclean, ritm bun de dezvoltare în 2019


Administraţia locală condusă de Dobrai Francisc a lucrat în folosul comunităţii şi anul trecut a depus o serie de proiecte. Unele dintre ele s-au şi finalizat, iar bilanţul realizărilor este unul cât se poate de pozitiv


Fiind avantajată de poziţie geografică şi de distanţa scurtă faţă de municipiul Zalău, comuna Hereclean a avut o altă perspectivă de dezvoltare.

Şi s-a văzut acest lucru în ultimii ani, în care comuna s-a dezvoltat pe toate planurile.

Şi în 2019, bilanţul realizărilor administraţiei locale este unul pozitiv. S-a lucrat intens pe partea de proiecte, iar administraţia locală a încercat să atragă fonduri europene sau guvernamentale.

La unele proiecte lucrările au început şi s-au şi finalizat. Un astfel de proiect a fost reabilitarea şi modernizarea şcolii din Dioşod, unde şantierul s-a încheiat în decembrie anul trecut. Astfel, din semestrul II, cei aproximativ 40 de elevi au păşit într-o şcoală modernă.

Tot anul trecut s-a lucrat la extinderi ale reţelei de apă şi electricitate şi s-a început procesul de montare a unor camere de supravegheat în toată comuna.

Pentru diverse lucrări, Primăria a achiziţionat un buldoexcavator, un tractor cu remorcă, dar şi o cisternă.

S-au făcut şi alte lucruri, care deocamdată se văd doar pe hârtie. Este vorba de întocmirea unor proiectele a căror lucrări stau să înceapă pe parcursul acestui an.

Pe această listă se află construcţia unei grădiniţe în satul Guruslău şi de asfaltarea a 12 kilometri de străzi şi uliţe în toată comuna.

Totodată, administraţia a pregătit proiecte pentru reţeaua de canalizare şi pentru introducerea gazului-metan şi aşteaptă sursa de finanţare.

 

“Noi am încercat să atragem cât mai multe fonduri pentru dezvoltarea comunei. Anul 2019 a fost un an bun pentru comuna Hereclean şi suntem mulţumiţi, dar întotdeauna este loc de mai bine. Unele lucruri nu ţin doar de noi.  Avem o parte dintre investiţii care s-au finalizat în 2019, iar la altele s-a lucrat la partea de proiectare şi de avize. Vor începe lucrări importante în 2020, iar cel mai important va fi că se vor asfalta 12 km de străzi şi uliţe în toate satele comunei”.

Dobrai Francisc – primarul comunei Hereclean

 

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 29 ianuarie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj