Connect with us

FOTBAL

Internaţionalii din Republica Moldova au ajuns în Liga a II-a!

Aduşi sub Meseş de impresarul Emil Bode, Valerii Macriţchii, Andrei Macriţchii şi Ivan Urvanţev au plecat de la SCM Zalău după câteva zile şi au semnat cu Ripensia Timişoara


Deşi a reuşit cinci transferuri încă dinaintea reunirii lotului, SCM Zalău a tot căutat întăriri, iar la primul antrenament din 2020 a avut la dispoziţie şi trei internaţionali din Republica Moldova. Impresarul Emil Bode i-a adus sub Meseş pe Valerii Macriţchii, Andrei Macriţchii şi Ivan Urvanţev, care s-au pregătit câteva zile sub comanda lui Marius Paşca.

Conducerea de la SCM a avut câteva discuţii preliminare în ceea ce priveşte partea financiară cu cei trei jucători, dar urma ca antrenorul Marius Paşca să-i vadă la treabă şi în primul joc şcoală.

Însă, acest lucru nu a mai fost posibil, deoarece cei trei fotbalişti au plecat de la Zalău şi şi-au găsit rapid o altă echipă.

Astfel, prin intermediul lui Emil Bode, fraţii Macriţchii şi Ivan Urvanţev au semnat cu Ripensia Timişoara, grupare din Liga a II-a, cu care au şi plecat în cantonament, în Antalya.

Valerii Macriţchii, Andrei Macriţchii şi  Ivan Urvanţev au jucat la Şherif Tiraspol, Petrocub Hînceşti, Sfântul Gheorghe şi Dinamo Tiraspol. Urvanţev este un fost internaţional U21, în timp ce gemenii Andrei şi Valerii Macriţchii au jucat şi la prima reprezentativă a Moldovei, în câteva jocuri amicale.

“Au fost patru zile în pregătiri la Zalău, iar la unii din conducere le-a plăcut cum s-au mişcat băieţii. În patru zile de antrenamente, puteau să se edifice de valoarea lor, dar dacă nu s-au hotărât nu mai avea sens să rămână, mai ales că eu am avut nişte experienţe neplăcute cu Zalăul. Totuşi, au jucat în prima ligă din Moldova, dar şi în Naţională, începând din U 15, până la naţionala de seniori unde au jucat câteva meciuri amicale. Cei de la Ripesnia s-au edificat în trei zile şi am bătut palma eu ei. Erau jucători care puteau ajuta SCM Zalău, dar se pare că nu i-au dorit atât de mult. Eu am vrut să ajut SCM Zalău şi chiar îmi doresc ca această echipă să rămână în Liga a III-a, iar în sezonul viitor să promoveze în Liga a II-a”.

 Emil Bode – impresarul celor trei moldoveni

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL