Connect with us

Ştiri din Sălaj

Vezi topul chiulangiilor din rândul consilierilor judeţeni


Consiliul Judeţean Sălaj ales în iunie 2016 este format din 31 de consilieri judeţeni, dintre care 12 sunt de la PSD, 10 de la PNL, 7 de la UDMR şi doi de la UNPR. Şi în acest moment, Consiliul Judeţean este condus de alianţa PSD-UDMR, preşedinte fiind Tiberiu Marc, iar vicepreşedinţi Sergiu Panie (PSD) şi Robert Szilagyi (UDMR)


Colegii de la Ştirile din Sălaj au analizat toate procesele verbale din anul 2019 încheiate după fiecare şedinţă ordinară sau extraordinară a Consiliului Judeţean Sălaj pentru a vedea ce prezenţă au înregistrat fiecare consilier judeţean.

Astfel, am realizat că din cei 31 de consilieri judeţeni, 18 au lipsit de la cel puţin o şedinţă oridinară sau extraordinară şi doar 13 consilieri au fost prezenţi la fiecare din cele 12 şedinţe ordinare şi 4 şedinţe extraordinare.

Cei doi consilieri UNPR, prezenţi la toate şedinţele

Analizând absenţele înregistrate pe fiecare partid politic, rezultă că consilierii judeţeni PNL au adunat un număr de 28 de absenţe, consilierii judeţeni PSD au înregistrat 13 absenţe, iar consilierii judeţeni UDMR au bifat 3 absenţe. Consilierii UNPR (Valentin Big şi Dorin Gorgan) au fost prezenţi la toate cele 16 şedinţe ale Consiliului Judeţean Sălaj.

“Chiulangiul” anului 2019 poate fi considerat consilierul judeţean PNL – Adrian Margin, cel care a înregistrat un total de 9 absenţe – 6 absenţe la şedinţele ordinare şi 3 absenţe la şedinţele extraordinare!?

Contactat telefonic, liderul consilierilor judeţeni PNL din Consiliul Judeţean Sălaj, Adrian Margin, ne-a declarat:

“Am depus de fiecare dată la secretarul judeţului documentele doveditoare care certifică faptul că la data respectivă, când am fost convocat, mai ales la şedinţele extraordinare de pe o zi pe alta, că am fost plecat în delegaţie.  În afară de o absenţă în care am fost în concediu de odihnă, celelalte au fost toate în delegaţii de serviciu. 

Toţi colegii mei din PNL atunci când au avut absenţe au fost motivate. Nu au lipsit nemotivat niciunul. Nu există situaţie când atât eu, cât şi colegii mei, chiar dacă am lipsit să nu analizăm fiecare proiect de hotărâre şi să nu fie luate luări de cuvânt pe subiectele respective.

Eu am avut o iniţiativă care a fost respinsă de preşedintele Consiliului Judeţean, ca aceste şedinţe să poată fi votate şi participate prin video-conferinţe. Lucrul acesta îl voi iniţia din nou în curând şi nu cred că va fi refuzat”. 

Pe locul doi într-un astfel de clasament se situează vicepreşedintele CJ Sălaj – Sergiu Panie (PSD), care a lipsit de la 4 şedinţe ordinare.

Pe locul trei în topul “chiulangiilor” se poziţionează doi consilieri judeţeni de la PNL, respectiv Pop Eugen şi Ardelean Nicolae, care au înregistrat fiecare câte patru absenţe.

Potrivit analizei noastre, mai avem doi consilieri judeţeni care înregistrează câte trei absenţepreşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc şi consilierul judeţean PNL Marcel Zaharia – directorul Companiei de Apă Someş Zalău.

Fiecare consilier judeţean încasează o indemnizaţie lunară de 590 lei net, dar nu mai pentru cei care sunt prezenţi la şedinţele ordinare.

În perioada viitoare, vom reveni şi cu un top al “chiulangiilor” de la şedinţele Consiliului Local Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj