Connect with us

Ştiri din Sălaj

Mai mulţi sălăjeni, depistaţi băuţi la volan


În cauza, s-au întocmit dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului


În data de 26.01.2020, orele 22.25, agenții de siguranță publică din cadrul Poliției orașului Jibou au identificat un bărbat de 50 de ani ,care  a condus un  autoturism, pe strada Libertății din Jibou, iar în urma testării cu aparatul alcooltest s-a constatat  că acesta avea o îmbibație alcoolică de 0,75 mg/l.

Acesta a fost  condus la Spitalul Orașenesc  Jibou, unde i-au fost recoltate  două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

În data de 25.01.2020, orele 20.29, lucrătorii de poliţie rutieră au identificat  pe raza localităţii Naimon, pe D.C 8, un bărbat  de 39 de  ani care conducea un autoturism  în timp ce avea o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Au fost întocmite dosar penal pentru  săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. art 336 alin 1 Cod Penal.

În data de 25.01.2020, în jurul orelor 19.10, lucrătorii Biroului Ordine Publica din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judeţul Sălaj, care circula pe str. Mihai Eminescu din Zalău, condus de un bărbat de 33 ani, care emana halenă alcoolică.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind  condus la UPU Zalău unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de ,, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. art 336 alin 1 Cod Penal .

În data de 25.01.2020, ora 18.10 lucrătorii de poliţie rutieră au identificat în trafic un bărbat de  42 ani, în timp ce conducea un autoturismul, pe DJ 108N între localitățile Almașu și Bebiu, cu toate că nu poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”, faptă prevazută de  art.335(2) din Codul Penal.

La data de 27.01.2020, orele 13,50, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Jibou au depistat pe DJ 108B, în localitatea Gârbou, un bărbat de 31 de ani care conducea un autoturism având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În cauza s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de «conducerea pe drumurile publice a unui vehicul  de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată», faptă prevazută de  art. 336 (2) din Codul Penal.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj