Connect with us

Ştiri din Sălaj

Scandal la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj


Prospătul şef al IPJ Sălaj, Marius Mihăilă este acuzat de Sindicatul Europol că, condamnă agenţii de poliţie să fie proşti. Concret, noul şef al IPJ Sălaj refuză cererile de concediu pentru studiu venite din partea agenţilor de poliţie care studiază la un nivel superior de învăţământ, deşi legea le oferă acest drept


Comunicat de presă Sindicatul Europol – Agenții de poliție, condamnați să fie proști

Potrivit unui comunicat publicat la data de 23 ianuarie de Sindicatul Europol, arată cum sunt trataţi de către conducere studenţii din Poliţia Sălăjeană. Scandalul a ajuns şi în presa centrală, fiind relatat pe larg de televiziunea Digi24.

“În ultimele săptămâni, tema cel mai des abordată la nivelul MAI și al Poliției Române, atât în discursurile ministrului cât și în pozițiile inspectorului general, a fost cea referitoare la necesitatea pregătirii profesionale a polițiștilor tineri, dar și specializarea continuă a celor cu vechime. Cu toate acestea, organizația noastră a constatat că obiectivele de la nivel central nu sunt împărtășite și la nivel local, tocmai de inspectorii șefi.

Îl avem așadar în prim plan, pe noul inspector șef al IPJ Sălaj, care a fost împuternicit pentru trei luni să conducă unitatea de poliție, venind tocmai dintr-o funcție didactică de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”. Nu vrem să dezbatem motivul pentru care tocmai cms. șef Mihăilă Marius Florin a fost nominalizat și a acceptat să fie împuternicit inspector șef, în condițiile în care existau alți 10 polițiști din cadrul IPJ Sălaj care cunosc în detaliu situația operativă și erau poate mai îndreptățiți să ocupe această funcție, însă este evident că boala ultimilor doi ani, împuternicirea pe funcție, care reprezintă exercitarea temporară a unei funcții de conducere, încă ne bântuie și produce drame.

Cu toate acestea, chiar dacă vorbim despre un „mandat” de trei luni, domnul profesor ne-a surprins chiar cu primele decizii pe care le-a luat, respectiv interzicerea înscrierii agenților de poliție la instituții de învățământ superior în domenii de studii care asigură specializarea/pregătirea potrivit nevoilor unității, în condițiile în care acest drept este prevăzut expres de art. 17 din HG 1578/2002. Mai mult, acesta a încercat să îi determine și pe agenții care deja se aflau în anul 2/3/4 să nu mai solicite concediu de studii, motivat de faptul că facultățile private pe care le urmează nu se ridică la standardul Academiei de Poliție.

Cum să aibă tupeul să le reproșeze unor agenți că au avut ambiția și determinarea de a absolvi o facultate de Drept, în condițiile în care, cms. șef Mihăilă Marius Florin, a venit pe fugă de la Academia de Poliție în contextul scandalului din ultimul an, generat de sutele de plagiate și de influențele politice ale cercurilor de interese care au transformat această instituție de învățământ superior într-o fabrică de diplome pentru oameni politici și cu bani, sau chiar pentru cadre didactice din cadrul altor universități.

Organizația noastră condamnă ferm astfel de atitudini, cu atât mai mult cu cât vin din partea unui cadru didactic și a sesizat acest abuz conducerii Poliției Române, pentru a dispune măsuri în consecință. De asemenea, vom transmite conducerii MAI că nu vom accepta ca o persoană asupra căreia planează acuzații grave și fără a avea experiență profesională, să fie numită inspector șef și să distrugă un întreg inspectorat de poliție pe baza unor decizii pompieristice”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al Sindicatului Europol.

Aşteptăm un punct de vedere oficial din partea inspectorului şef al IPJ Sălaj, Marius Mihăilă, pe care am încercat să-l căutăm la sediul unităţii însă ni s-a transmis că este plecat.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj