Connect with us

Ştiri din Sălaj

Adjunctul IPJ Sălaj, Aurel Ştirb se pensionează din Poliţie


La vârsta de 52 de ani, actualul adjunct al inspectorului şef IPJ Sălaj, comisarul şef de poliţie Aurel Ştirb iese la pensie. Ştirb şi-a înaintat cererea de pensionare şi IGPR i-a acceptat-o, astfel că începând de sâmbătă, 1 februarie 2020, lasă haina de poliţist şi intră în pensie


O carieră de 23 de ani în Insectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, Aurel Ştirb iese la pensie la vârsta de 52 de ani

Aurel Ştirb s-a născut pe data de 16 iulie 1968, este căsătorit şi are un copil. Şi-a început cariera ca inginer operator calculatoare la societatea comercială Informatics din Bucureşti, unde a muncit doi ani, în 1996 şi 1997. A ajuns în anul 1997 ofiţer operativ al Biroului de Poliţie Judiciară din IPJ Sălaj, chiar dacă la acea vreme avea absolvit doar cursuri de ştiinţă şi de ingineria materialelor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

În anul 2000, Ştirb Aurel studiază siguranţa circulaţiei rutiere la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi. Odată cu absolvirea acestor studii a fost numit ofiţer specialist la Serviciul de Investigaţii Criminale. Din 2008 a ajuns şef al Biroului de Investigaţii Criminale. Timp de un an a studiat la Cluj psihologia judiciară, iar la Vasile Goldiş în Arad a studiat dreptul penal şi procesual penal aprofundat, asta tot timp de un an, între anii 2005 -2006. Între anii 2010 – 2014, Ştirb a fost şef peste Compartimentul de Investigaţii Criminale. Din decembrie 2014 a fost împuternicit ca adjunct al şefului IPJ Sălaj, Iosif Ghiurca. Din 25 noiembrie 2015 Aurel Ştirb este adjunctul al şefului IPJ Sălaj, după ce a promovat un concurs organizat la sediul IGPR.

Imediat după pensionarea fostului inspector şef Ovidiu Dosa, adjunctul Aurel Ştirb a fost împuternicit pe funcţia de inspector şef al IPJ Sălaj, cea mai înaltă poziţie din Poliţia Sălăjeană, poziţie pe care a ocupat-o timp de un an de zile, în perioada 21 septembrie 2017 – 20 septembrie 2018.

Ştirb a participat şi la două concursuri pentru funcţia de inspector şef al IPJ Sălaj, dar a picat ambele concursuri. După ce a condus timp de un an IPJ Sălaj, a revenit pe funcţia de adjunct.

Fostul şef al Inspectoratului, Ovidiu Dosa, s-a pensionat începând cu 15 august 2017, la doar 49 de ani.

“Sunt mulţumit de activitatea mea pe care am prestat-o cât am fost poliţist. Am lucrat în operativ, după care am fost pe funcţii de conducere de adjunct şi împuternicit inspector şef. Am avut o colaborare bună cu oamenii. Eu le doresc la toţi să ajungă vârsta de pensionare şi să se bucure de rezultatul muncii lor. Imediat împlinesc vârsta de 52 de ani”, 

a declarata în exclusivitate pentur Ştirile din Sălaj, comisarul şef de poliţie Aurel Ştirb.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj