Connect with us

Ştiri din Sălaj

Zalăul, un oraș tot mai atractiv


Conducerea Primăriei Zalău s-a preocupat în ultimii trei ani să dezvolte oraşul şi să dea un ritm bun în ceea ce priveşte implementarea proiectelor care să satisfacă în cea mai mare măsură nevoile cetăţenilor, scopul final fiind ca oraşul să devină unul atractiv, să ofere un confort urban sporit locuitorilor din municipiu


În 12 decembrie 2019, Primăria Municipiul Zalău a fost înştiinţată de Ministerul Dezvoltării că ultimele două proiecte pe fonduri europene au fost semnate contractele de finanţare, astfel iată că toate cele 27 de contracte mari pe fonduri europene au fost semnate, atât partea de finanţare cât şi contractele de lucrări.

“Am reuşit practic să aducem ca şi perioadă de timp cele două contracte, contractul de finanţare şi contractul de lucrări să se întâlnească aproximativ în acelaţi interval de timp. Se vede că odată cu implementarea acestor contracte pe fonduri europene oraşul a înregistrat o creştere economică semnificativă”, a declarat viceprimarul Teodor Bălăjel, pentru Ştirile din Sălaj.

Al doilea om din conducerea Primăriei Zalău, viceprimarul Teodor Bălăjel, cel care este şi preşedintele Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, fond funciar, servicii publice, protecția mediului, administrarea domeniului public și privat al municipiului Zalău, turism ne-a pus la dispoziţie câteva cifre privind expansiunea imobiliară din oraş în anul 2019.

Anul trecut Primăria Zalău a emis 1534 de certificate de urbanism, au fost acordate autorizaţii de construire 957 de imobile, s-au realizat recepţii finale la 320 locuinţe, au fost aprobate 15 PUZ-uri şi PUG-uri, însă mai sunt în lucru alte 34 de PUZ-uri, ceea ce înseamnă că oraşul este într-o dinamică bună, este într-o creştere semnificativă şi în ceea ce priveşte partea de urbanism, partea de construire de locuinţe şi capacităţi industriale.

Anul 2020 aduce noi investiţii mari în Zalău – Lidl şi Mc Donalds

“Vreau să amintesc de cele două mari investiţii care s-au finalizat în 2019, complexul comercial Value Center Zalău şi magazinul Dedeman, pentru care Primăria a făcut toate demersurile pentru a veni în sprijinul investitorilor. Avem în lucru tot pe partea de servicii construirea unui magazin Lidl. De asemenea ne-am întânit de mai multe ori la sediul Primăriei cu reprezentanţii Mc Donalds“, a spus vicele Bălăjel.

Nu numai pe partea de servicii există solicitări. Primăria Zalău are solicitări de investiţii şi pe partea de producţie

“Noi vrem să dăm curs şi să ajutăm concret pe aceşti investitori pentru că numai aşa oraşul va înregistra o creştere seminificativă, o creştere economică durabilă”, a completat viceprimarul Teodor Bălăjel.

Un exemplu dat de viceprimarul Teodor Bălăjel, privind investiţiile realizate în ultimii ani în municipiul Zalău arată că firma Citadin, aflată în subordinea Primăriei Zalău are un rol important în dezvoltarea economică a oraşului.

“Noi ne-am mişcat şi pe partea de lucrări executate de firma Citadin. Vă dau un exemplu pentru a avea o comparaţie a volumului de muncă depus şi străzile asfaltate. Dacă în 2015 societatea Citadin a aşternut 8.474 tone de asfalt pe străzile din oraş, în anul 2018 s-a realizat un adevărat record.

Prin modernizarea staţiei de asfalt, prin creşterea capacităţii de producţie şi prin dotarea cu utilaje, în anul 2018 firma Citadin a aşternut pe străzile din oraş 27.024 de tone de astalt

Iată că volumul de asfalt turnat a crescut cu 300 %.  În 2019, de asemnea am avut un an bun în ceea ce priveşte volumul de lucrări realizat în oraş. În 2019 s-a aşternut pe străzile din municipiu cantitatea de 18.667 tone de asfalt” a mai spus viceprimarul Bălăjel.

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. ion

    28 January 2020 at 11:26

    Atractiv pentru bozgorul arthur szekely angajat de balajel la citadin sa faca propaganda

  2. g3o

    29 January 2020 at 18:54

    Mai ales dupa ce te intorci din Cluj sau Oradea, zici ca te-ai intors in sat, la tara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj