Connect with us

Ştiri din Sălaj

Nemții de la Ara Shoes vor să închidă fabrica de la Șimleu Silvaniei


Fabrica de încălțăminte vrea să își restructurează producția în România, iar una dintre deciziile companiei este aceea de a opri activitatea din orașul de la poalele Măgurii. Personalul disponibilizat va beneficia de salarii compensatorii


Grupul german Ara Shoes va opri din 10 aprilie producția la fabrica sa de încălțăminte din Șimleu Silvaniei și va reduce jumătate din personalul de la unitatea din Valea lui Mihai.

Compania germană se numără printre cei mai mari angajatori din orașul Șimleu Silvaniei și localitățile din jur.

„În vederea remedierii activităților grupului Ara, conducerea a efectuat o analiză cuprinzătoare în ultimele șase luni și a încheiat că singura opțiune de succes este reducerea capacității de producție din România, supradimensionată în comparație cu vânzările efective din anii actuali și anii trecuți”.

Prima etapă va consta în închiderea fabricii din Sălaj. Mai apoi, se va face o reducere cu 50% a personalului celei din Bihor, de la 900 la 450, cu încercări de redistribuiri ale angajaților către Lloyd și Legero România.

Personalul disponibilizat va beneficia de salarii compensatorii, ale căror cuantumuri încă nu au fost fixate.

Primarul din orășelul Valea lui Mihai – Jozsef Nyako, și-a exprimat speranța că angajații concediați ar putea fi absorbiți de alte două companii cu profil similar din oraș, una dintre ele fiind în proces de extindere.

Conform presei locale, în orașul bihorean există un  deficit de forță de muncă din cauza plecărilor masive în străinătate.

În cele două unități de producție Ara din România 2.500 de angajați iau parte la operațiunea de fabricare a opt milioane de perechi de pantofi pe an.

Prezentă pe piața românească de două decenii, Ara Group a devenit produce încălțăminte de calitate. Producția sa este grupată sub trei branduri: Ara, Legero și Lloyd.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj