Connect with us

Ştiri din Sălaj

VIDEO şi FOTO. Unirea Principatelor Române, sărbătorită şi la Năpradea


Primăria şi Consiliul Local au pus la cale un eveniment în centrul comunal, unde s-au marcat cei 161 de ani de la Mica Unire. În jurul unui foc, cetăţeni ai comunei în frunte cu autorităţi locale au cântat cântece patriotice şi au întins o horă a unirii


Comuna Năpradea se remarcă nu doar la investiţii ci şi la organizarea unor evenimente festive sau culturale.

Şi cetăţenii sunt atraşi de astfel de eveniment şi drept dovadă, an de an răspund pozitiv la orice tip de întrunire.

Festivalul colindelor, “O stea s-a ivit” a ajuns să ia amploare, dar Primăria şi Consiliul Local Năpradea organizează şi altfel de evenimente care au priză în rândul populaţiei.

Un astfel de eveniment a avut loc pe 24 ianuarie, când la Năpradea s-a sărbătorit 161 de ani la Unirea Principatelor Române.

Totul a fost pus la cale de Primărie, însă chiar dacă acest eveniment a fost programat cu o zi înainte până la urmă a fost o reuşită.

Cei prezenţi au avut torţe în mână şi au pornit din trei părţi a satului, astfel că toţi şi-au dat întâlnire în faţa căminului cultural, acolo unde au aprins un foc.

Primarul Vasile Fodor a ţinut un discurs despre însemnătatea zilei de 24 ianuarie, apoi s-au cântat cântece patriotice, iar în jurul focului s-a întins o horă a unirii.

”Ziua de 24 ianuarie s-a sărbătorit şi la noi în comună. Am încercat să marcăm acest eveniment şi ne bucurăm că am reuşit.Chiar am rămas susprins că lumea a răspuns pozitiv şi au fost prezenţi de la mic la mare. Sperăm ca anul viitor să fim mult mai bine organizaţi, având în vedere că acest tip de întâlnire sau eveniment prinde la populaţie”, a spus primarul Vasile Fodor.

La final, cei prezenţi au servit câte un pahar de suc sau un vin cald şi au gustat dintr-o prăjitură tradiţională.

 

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care va apărea miercuri, 29 ianuarie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj