Connect with us

Ştiri din Sălaj

Prefectul Sălajului vrea parteneriat între Prefectură şi cultele religioase


Virgil Ţurcaş solicită sprijinul pentru un parteneriat cu toate cultele religioase în scopul promovării valorilor civice, pe lângă cele morale şi sociale. Totodată, reprezentantul conducerii centrale în judeţul Sălaj încurajează reprezentanţii cultelor să fie activii şi în zona proiectelor de asistenţă socială, precum şi în cazul programelor de finanţare pentru reabilitarea monumentelor istorice


În cursul zilei de marţi, la sediul Instituţiei Prefectului Sălaj,  a avut loc o întânire între prefectul Virgil Ţurcaş şi reprezentanţii principalelor culte religioase din judeţ. Cu această ocazie, reprezentantul conducerii centrale în judeţ a solicitat sprijinul bisericii, subliniind importanţa acestei instituţii în viaţa comunităţilor sălăjene.

Totodată, discuţia a vizat teme referitoare la  misiunea socială şi morală a bisericii. Cu această ocazie, Virgil Ţurcaş a propus un parteneriat între Instituţia Prefectului şi reprezentanţii cultelor, prin care să fie promovate valorile civice, astfel că mecanismele de organizare a cultelor religioase să fie un etalon mult mai vizibil de moralitate pentru cetăţeni.

De asemenea, a fost lansată ideea unui dialog interreligios periodic, în spiritul cooperării spre binele social, indiferent de rasă ori etnie. Prefectul de Sălaj i-a încurajat pe reprezentanţii cultelor să fie cel puţin la fel de activi în zona proiectelor de asistenţă socială, precum şi în cazul programelor de finanţare pentru reabilitarea monumentelor istorice.

Mai mult, în urma întâlnirii s-a desprins şi concluzia că ar fi în interesul tuturor, ca la serviciul religios din cadrul evenimentelor oficiale, să participe reprezentanţi ai cât mai multor culte religioase.

“Vă solicităm sprijinul şi vă chemăm într-un parteneriat pentru promovarea valorilor civice, pe lângă cele morale şi sociale. Într-o societate modernă este o mare provocare să promovezi bunul-simţ, smerenia, simplitatea, cumpătarea, echilibrul, modestia, în detrimentul opulenţei şi luxului. Astăzi, am lansat doar ideea unui parteneriat, urmând să venim cu concluzii peste o lună”.

Virgil Ţurcaş, prefectul judeţului Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj