Connect with us

Ştiri din Sălaj

APIA: Județul Sălaj, campioană la plăţile din programul european – FEADR


Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură continuă seria sesiunilor de informare în rândul fermierilor, dedicate exclusiv măsurilor delegate de AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA din Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020


La data de 22 ianuarie a avut loc o nouă conferință organizată în regiunea de nord-vest a țării, respectiv la Zalău, județul Sălaj.

Scopul Campaniei de informare este de a eficientiza implementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și de a crește gradul de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.

Doamna director Raluca Daminescu dincadrul APIA Bucureşti, a ţinut să precizeze la începutul sesiunii de informare că unul dintre motivele care au stat la decizia de a ţine evenimentul la Zalău a fost că APIA Sălaj este una dintre cele mai performate la nivel naţional. Evenimentul este organizat la nivel regional.

Măsurile vizate sunt:
– Măsura 10 – Agromediu și climă;
– Măsura 11 – Agricultură ecologică;
– Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constângeri natural;
– Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor;
– Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite;
– Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

“Succesul de care s-a bucurat prima conferință din această Campanie de informare pe care o derulăm la nivel naţional, respectiv conferința de la Arad, din data de 15 ianuarie anul curent, la care numărul fermierilor participanţi ne-a surprins plăcut şi ne-a depăşit toate aşteptările, ne duce către concluzia că fermierii încep să conştientizeze tot mai mult puterea informaţiei și, pe cale de consecinţă, importanţa informării corecte, lucru care nu poate decât să ne bucure”, a declarat Directorul General APIA, Adrian PINTEA.

Directorul APIA Sălaj, Călin Perneş a declarat pentru reporterii Ştirile din Sălaj că:

“A fost un eveniment reuşit, iar fermierii au fost mulţumiţi de cele prezentate de colegii de la APIA Bucureşti. Materialele prezentate şi aprofundate împreună cu fermierii au dus la o foarte bună informare a acestora, astfel că fermierii au înţeles măsurile care se derulează prin APIA din FEADR.

Drept dovadă avem plăţile pe care le facem la noi în judeţ pentru că în 2015 de exemplu am plătit prin FEADR 3.660.000 euro, iar  în 2019 avem plătit 6.300.000 euro. Am lămurit unele aspecte şi cerinţe care sunt pe aceste măsuri şi fermierii s-au arătat foarte mulţumiţi şi încântaţi de evenimentul care a avut loc la Zalău”.

La conferința de la Zalău au participat fermieri din județele Sălaj, Cluj, Mureș, Maramureș, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud. Următoarea sesiune de informare va avea loc în data de 29 ianuarie la Sibiu.

 

loading...
loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj