Connect with us

Ştiri din Sălaj

O angajată de la ANAF Şimleu reţinută de procurori pentru fapte de corupţie


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au încătuşat o femeie din Şimleu care lucrează la ANAF, pentru că a comis mai multe fapte de corupţie. Şimleuanca I. Dana a fost reţinută 24 de ore şi depusă în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sălaj


Şimleuanca I. Dana, profitând de funcţia ocupată, a virat în propriile conturi taxa auto sau dobânzile aferente, în loc să distribuie banii beneficiarilor, creeând un prejudiciu de peste 100.000 lei (1 miliard lei vechi).

Potrivit comunicatului de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj:

“A dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de suspecta I. D., referent în cadrul Serviciului Fiscal Orăşenesc Şimleu Silvaniei din cadrul ANAF, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu  asimilat infracţiunilor de corupţie.

În fapt s-a reţinut că în perioada aprilie 2018 – august 2019, prin încălcarea dispoziţiilor legale cuprinse în OUG 52/2017 care reglementează procedura restituirii sumelor reprezentând taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxă de poluare autovehicule, taxa pentur emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, suspecta a procedat la virarea în contul bancar personal şi în contul bancar aparţinînd unor membri ai familiei, a sumelor de bani ce trebuiau restituite persoanelor îndreptăţite, reprezentând taxele mai sus menţionate sau dobânzile aferente acestora, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 129.452 lei şi totodată obţinînd pentru sine şi membrii familiei un folos necuvenit în acelaşi cuantum.

Faţă de suspectă la data de 22 ianuarie s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 ore.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmării penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatorului, activitate care nu poate în situaţie să înfrângră principiul prezumţiei de nevinovăţiei.”

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj