Connect with us

Ştiri din Sălaj

După un an 2019 reuşit, comuna Plopiş se pregăteşte de şantier


Atunci când vremea va permite, în comună vor începe lucrările de construcţie la capela din centrul comunal, dar şi lucrările de asfaltare din cadrul proiectului “Modernizare drumuri de interes local”. În total, aproape 32 de kilometri vor fi asfaltaţi în comună


Comuna Plopiş este renumită pentru peisajele de basm pe care trecătorii le pot admira de fiecare dată când vizitează comuna. De asemenea, autorităţile locale se implică activ pentru creşterea gradului de confort al cetăţenilor şi de la an la an se lucrează la proiecte ce vor dezvolta comuna.

Sub administraţia condusă de Nicolae Criste, în anul 2019 s-au finalizat unele proiecte şi au început lucrările în cadrul altora. În anul precedent, în comuna Plopiş a fost finalizată modernizarea străzii Moghioruţa din centrul comunal.

De asemenea, tot în 2019 a fost finalizat şi proiectul ce privea reabilitarea Şcolii din Iaz, cea care a fost afectată  de un incendiu devastator. Proiectul a fost finalizat şi copiii au început activitatea şi totul se desfăşoară în condiţii normale.

Plopişul se laudă şi cu celebra comunitate de slovaci care locuiesc în satul Făgetu, sat în care anul trecut a avut loc ediţia a IV-a a Festivalului Cireşelor, un festival tot mai cunoscut de la an la an. La ediţia din 2019 au participat aproximativ 700 de persoane.

Un proiect măreţ de infrastructură rutieră ce vizează asfaltarea a aproape 32 de kilometri, majoritatea în Făgetu, dar şi o mică parte în Iaz şi Plopiş. Pentru acest proiect, denumit “Modernizare drumuri de interes local”, administraţia condusă de Nicolae Criste a obţinut toate cele necesare pentru ca atunci când vreme permite, să poată începe lucrările.

Autorităţile locale au proiecte şi pentru o reţea de apă şi o reţea de canalizare. Pentru ambele urmeză în perioada următoare licitaţia, dar în acest an ar putea începe lucrările.

 “Avem proiectul tehnic finalizat şi urmează să se desfăşoare licitaţia pentru lucrare. Din experienţa anterioară, o să dureze câteva luni”, ne-a spus Cristina Fiţ, responsabil la Compartimentul Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Plopiş.

Atunci când vremea va permite, în centrul comunal vor începe şi lucrările la o capelă. Pentru acest proiect, autorităţile locale au obţinut o finanţare prin GAL.

Pentru acest an, autorităţile locale îşi propun să continue să muncească pentru dezvoltarea comunei, să finalizeze proiectele începute, pe cât posibil.

“Pentru anul 2020 ne dorim să finalizăm ceea ce am început, cât se poate, pentru că sunt proiecte mari şi care necesită timp. Avem un proiect pentru modernizarea artere rutier în Plopiş şi Iaz, e vorba de câte străduţe lăturalnice pe care ne dorim să le asfaltăm. Sperăm să primim finanţare”, a mai spus Cristina.

Autorităţile locale doresc să reabiliteze şi Şcoala din Plopiş.

Astfel că la instituţia de învăţământ vor avea loc lucrări mai complexe.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 15 ianuarie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj