Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO şi VIDEO. Danţu’ Crăciunului cu Sava Negrean-Brudaşcu şi o legendă a Armăturii Zalău face senzaţie pe internet


Un video cu un dans tradiţional, în care actorii principali sunt cunoscuta interpretă de muzică populară şi Grigore Păşcuţă, a devenit viral în mediul online


Sava Negrean-Brudaşcu este una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite interprete de muzică populară de la noi din ţară.

Născută în comuna Buciumi, marea doamnă a folclorului românesc este cunoscută în ţară şi în străinătate datorită prezenţelor de pe scenă, în care întreţine atmosferă şi face un adevărat show, la fiecare concert, chiar şi după ce se trage cortina.

Şi atunci când nu se află pe scenă, în faţa publicului, interpreta ajunsă la o vârstă venerabilă face senzaţie.

Un astfel de episod a avut loc cu ocazia Sfintei Sărbători a Crăciunului, când Sava a petrecut pe meleagurile dragi, acasă la Buciumi.

În noaptea de Crăciun, cunoscuta interpretă nu a ezitat să iasă la dans, în momentul în care au ajuns colindătorii.

Alături Grigore Păşcuţă, o legendă a fotbalului sălăjean, Sava Negrean-Brudaşcu a dansat “Danţu’ Crăciunului”, spre deliciul celor de faţă, care i-au încurajat şi susţinut cu urale şi aplauze, precum şi cu sintagme de genul “Arde-o, Grigore!”.

Frumoasele imagini au ajuns şi mediul online, iar videoclipul a devenit viral. Aproape 250.000 de persoane au vizualizat acest videoclip şi a strâns mii de aprecieri.

Pentru cei mai tineri care nu l-au prins în iarbă pe “vulpoiul” Grigore Păşcuţă (n. 27 iunie 1959), să spunem că longevivul jucător, originar din localitatea Muncel (comuna Cristolţ), ani la rând a fost emblema echipei Armătura Zalău, când “roş-negrii” evoluau cu succes din Divizia B.

Nu mai puţin de 13 ani a evoluat fotbalistul în Divizia B, în care a strâns peste 300 de meciuri, reuşind să înscrie peste 100 de goluri.

De-a lungul carierei, Pășcuță a mai evoluat pentru Minerul Sărmăşag, Silvania Cehu Silvaniei, Inter Cizer, Juventus Crişeni, Meseşul Treznea, Gloria Bobota şi Recolta Agrij.

Unul dintre simbolurile Armăturii s-a retras din activitate la vârsta de 58 de ani, pe când evolua la Cetatea Buciumi, în Liga a IV-a. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj