Connect with us

Ştiri din Sălaj

VIDEO: Sălăjeanul Crin Bologa îi ia locul Codruţei Kovesi la şefia DNA


Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, azi, 21 ianuarie, propunerile pentru ocuparea funcțiilor de șef la DNA, Parchetul General și DIICOT


Propunerile ministrului Justiţiei sunt: Gabriela Scutea pentru Parchetul General, Crin Bologa pentru DNA, Giorgiana Hosu pentru DIICOT. Lista va fi înaintată CSM pentru obținerea avizului consultativ, iar apoi propunerile vor fi trimise preşedintelui care va avea ultimul cuvânt.

Pentru funcţia de şef al DNA, este propus procurorul Crin-Nicu Bologa: “Crin Bologa cunoaște foarte bine această unitate de parchet”, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul a adăugat că Bologa a prezentat, în cadrul interviurilor, un „proiect de management complet, cu soluții aplicate”, subliniind că este de părere că „aduce garanția că lupta anticorupție va continua energic”.

Crin Bologa este în acest moment adjunct al Parchetului Sălaj pe care l-a şi condus timp de 6 ani. Acesta a mai condus DNA Cluj, între 2005 și 2008. Bologa este procuror din 1996 şi are o activitate în Ministerul Public de 24 de ani.

Contactat de reporterii Ştirile din Sălaj, procurorul Crin Bologa ne-a declarat că nu comentează nimic despre acest subiect până când va fi finalizată întreaga procedură.

Parchetul condus de Bologa a primit în 2016 locul I pe ţară pentru cel mai tare dosar de corupţie instrumentat. De asemenea, în perioada în care a condus DNA Cluj, Bologa a fost desemnat “cel mai bun Serviciu Teritorial al DNA”.

Amintim că în cursa pentru preluarea conducerii DNA s-au înscris nu mai puţin de 5 candidaţi – Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionuţ Botnaru şi Călin Nistor. Aceştia au susţinut interviul pe data de 16 ianuarie 2020.

Potrivit caledarului concursului organizat de Ministerul Justiţiei, propunerea ministrului Predoiu pentru conducerea DNA este Crin Bologa, care mai are de trecut doar un hop pentru a se instala pe funcţie.

Sălăjeanul nostru  va susţine proiectul managerial în faţa Consiliului Superior al Magistraturii care va da un aviz, după care ultimul cuvânt în numirea lui Bologa la şefia DNA îl va avea preşedintele României, Klaus Iohannis. Altfel spus, şeful statului va emite decretul prezidenţial de numire în funcţia de conducere a Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România.

 

VIDEO

Declarația de presă a Ministrului Justiției, Cătălin Predoiu

Declarația de presă a Ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, cu privire la rezultatul selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcțiilor vacante de conducere: Procuror general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Procuror șef al DNA și Procuror șef al DIICOT

Publicată de Ministerul Justiției pe Marţi, 21 ianuarie 2020

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj