Connect with us

HANDBAL

VIDEO. HC Zalău a ieșit cu fruntea sus de pe terenul vicecampioanei CSM București


Tânăra echipă a Zalăului a avut momente bune şi chiar a condus pe tabelă. Până la urmă, experimentata echipă din capitală s-a impus la trei goluri diferenţă, datorită unei prestaţii excelente a internaţionalei Crina Pintea, cea care doar în prima repriză a înscris nu mai puţin de 8 goluri, fiind cea mai bună marcatoare de pe teren!


După eșecul surprinzător de la poalele Meseșului din tur, cu toții așteptam o furie a “tigroaicelor” în jocul din această seară, programat în prima etapă a returului.

Până la urmă, nu a fost deloc aşa. Mai mult, tânăra echipă a Zalăului s-a ridicat şi de data această la nivelul valoroasei adversare în foarte multe momente.

Drumul spre victorie a fost deschis de Cristina Neagu încă din primul minut, dar Andreea Mihart a egalat. Şi-a intrat în rol Crina Pintea, cea care a învins-o pe foc automat pe portăriţa Raluca Kelemen.

HC Zalău a ţinut, însă, isonul cel puţin în primul sfert de oră, când jocul a fost foatre echilibrat, la fel şi scorul de pe tabelă.

De exemplu, în minutul 4, sălăjencele au avut 4 – 3, după golul de pe extremă a Cristianei Nica. Mai apoi, în minutul 13, Sabrina Lazea a înscris de la 9 m şi tabela indica 6 – 6!

În minutul 17, Alexandra Severin a marcat şi HC Zalău era în joc (scor 8 – 7).

Cu două goluri în mai puţin de un minut Crina Pintea a dus scorul la 11 – 7 (min. 20).

Bianca Berbece a marcat pentru 12 – 10, dar Zalăul nu a putut mai mult, deoarece aceeaşi Pintea şi Cristina Neagu au refăcut o diferenţă de patru goluri (14 – 10, min. 26).

Până la pauză, elevele lui Gheorghe Tadici au mai redus din diferenţă şi cele două formaţii au mers la vestiare la scorul de 16 – 13.

Repriza secundă a debutat cu o serie de greşeli de ambele părţi şi au fost minute bune în care nu s-a înscris nimic!?

Acea diferenţă de 3 goluri s-a menţinut până în minutul 36, când Larisa Şerban a marcat de la 7m şi fetele noastre au începus să spere (scor 18 – 16).

Din păcate, echipa Zalăului nu a fost ajutată aproape de loc de poartă, acolo unde proaspăta internaţională a avut o prestaţia palidă. De cealaltă parte, Jelena Grubišić  – trimisă între buturi în repriza secundă – a avut parade foarte bune, aărând şi două aruncări de la 7m.

Cea mai mare diferenţă de goluri a jocului s-a înregistrat în minutul 45, când Andrea Lekic a marcat pentru 23 – 17. Aceeaşi diferenţă de 6 goluri era şi în minutul 52 (scor 26 – 20), dar scorul ar fi fostul unul mincinos.

După ce le-a certat în faţa camerelor video de un time-out pe golghetera Dana Abed-kader şi pe Irina Ivan, Tadici şi-a mobilizat elevele pentru ultimele minute şi scorul s-a strâns din nou.

S-a terminat 27 – 24, un rezultat meritoriu pentru sălăjence care rămân pe locul 8, dar pot fi depăşite de SCM Craiova şi Măgura Cisnădie, care au câte două meciuri în minus.

Chiar dacă a evoluat doar în prima repriză, Crina Pintea a fost cea mai bună marcatoare de pe teren cu 8 goluri. De cealată parte, Alexandra Severin a fost cea mai bună în faţa porţi adverse, marcând 6 goluri.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 15 ianuarie. 

 


CSM Bucureşti – HC Zalău 26 – 23 (16 – 13)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL