Connect with us

FOTBAL

Pasiune inedită pentru căpitanul de la CS Barcău Nuşfalău


Nicolae Rad este “decarul” şi căpitanul echipei pregătite de Adrian Damian şi Ciprian Grecu, fiind un cunoscut jucător în fotbalul mic din Sălaj. Nu toţi ştiu faptul că Nicu practică şi sport de contact de la vârsta de 5 ani şi după ce a câştigat multiple medalii naţionale şi internaţionale la karate, a început să practice şi MMA, dorind să participe şi la o competiţie oficială de Mixed Martial Arts, însă, nu la o gală din România


În fotbalul mic din Sălaj, Nicolae Rad este un cunoscut jucător, fiind căpitanul celor de la CS Barcău Nuşfalău, formaţie care s-a clasat pe locul 5 la finalul turului din Liga a IV-a.

În tricoul celor de la CS Barcău Nuşfalău, Nicolae Rad a fost golgheterul Ligii a IV-a în sezonul 2017 – 2018 cu 52 de goluri marcate.

În carieră a mai trecut pe la Flacăra Halmăşd şi Unirea Mirşid. Cu Unirea Mirşid, Nicu Rad a cucerit Supercupa Sălajului, după care a revenit la echipa din Nuşfalău, la care evoluează şi în prezent, fiind şi căpitanul echipei.

Totuşi, jucătorul pe lângă fotbalul, are şi o carieră în artele marţiale şi o pasiune în acest sens despre care puţini ştiu.

Nicolae Rad a câştigat multiple medalii naţionale şi internaţionale la karate, după ce a început practicarea acestui sport la vârsta de 5 ani.

“Am început de la 5 ani să practic karate pentru că părinţii mei au vrut să practicăm un sport şi eu, împreună cu fratele meu am ales karate”, ne-a spus Nicolae Rad.

După ce a absolvit liceul, Nicolae Rad a urmat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul “Universităţii Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca şi în paralel a început să practice şi MMA.

“După ce am mers la facultate am început să practic MMA la MMA Transilvania”, spune Nicolae Rad.

Chiar dacă practică de ceva timp acest sport, sălăjeanul nu a participat încă şi la competiţii oficiale, rezumându-se până în prezent la antrenamente atât în ţară, cât şi în străinătate.

De altfel, recent, Nicolae Rad, alături de alţi doi sălăjeni s-au pregătit într-o sală MMA din Ljubljana – Slovenia.

În viitor, Nicu Rad îşi doreşte să participe şi la o competiţie oficială, în măsura în care îi permite timpul. De precizat că dacă va lupta, o va face într-o gală din străinătate.

Până una alta, sportul principal rămâne fotbalul pentru Nicolae Rad, care în acest retur speră să-şi ajute echipa să prindă un loc de play-off. Primele patru clasate din Liga a IV-a se califică în play-off.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 15 ianuarie. 

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL