Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cei doi minori care au violat o adolescentă în zona Kaufland Zalău au fost condamnaţi. Ce pedepse au primit


Instanţa a decis ca tânărul în vârstă de 19 ani să îşi petreacă următorii 7 ani în spatele gratiilor, în timp ce adolescenta de 16 ani nu va ajunge la închisoare, asupra ei luându-se o măsură educativă. Copila de 13 ani care ar fi orchestrat totul, nu răspunde penal


În luna septembrie din 2019, comunitatea din Zalău era şocată de un eveniment care s-a petrecut în municipiu. Astfel, în zona Kaufland, doi tineri în vârstă de 19 ani (Ionuţ F.), respectiv 16 ani (Mihaela V.) au batjocorit, umilit, lovit şi violat o altă tânără în vârstă de 16 ani, din Zalău. Ionuţ şi Mihaela şi-au umilit victima după care au trimis-o acasă dezbrăcată, fiind zărită de un echipaj de poliţie.

Acum, a venit rândul făptaşilor să răspundă pentru faptele lor. Astfel, judecătorii zălăuani l-au găsit vinovat pe Ionuţ F. de comiterea infracţiunii de viol şi lovire, plus alte violenţe. Astfel, tânărul în vârstă de 19 ani a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare. Mai mult, acesta nu are voie, timp de 5 ani, să se apropie de victimă sau de familia acesteia la mai puţin de 100 m.

Mihaela V. nu va merge la închisoare. Asupra ei, instanţa a luat o măsură educativiă şi fata urmează să fie internată într-un centru de detenţie pe o durată de trei ani pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Cât despre copila de 13 ani, care ar fi orchestrat totul, aceasta nu răspunde penal.

Cei doi tineri mai trebuie să achite Spitalului Judeţean Zalău suma de 4.300 de lei, precum şi daune morale victimei, în valoarea de 20.000 de lei, 300 de lei daune materiale şi 1.200 de lei cheltuieli judiciare.

Mihaela V., minora de 16 ani ca a participat la agresiune, lovind-o pe victimă şi obligând-o la anumite acte sexuale, instanţa a luat o măsură educativă şi a stabilit ca aceasta să fie internată într-un centru de detenţie pe o durată de trei ani pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lovire sau alte violenţe. Cealaltă fată, de 13 ani, nu răspunde penal. Cei doi inculpaţi au fost obligaţi să achite Spitalului Judeţean Zalău suma 4.300 de lei, reprezentând cheltuielile efectuate cu serviciile medicale oferite persoanei vătămate, actualizate cu dobânda legală penalizatoare de la data acordării serviciilor până la data plăţii efective.

Sentinţa nu este definitivă şi a fost atacată de cei doi tineri la Curtea de Apel Cluj.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj