Responsive Menu
Add more content here...


Tensiuni între Unirea Mirşid şi SCM Zalău

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 14 views
A+A-
Reset

Deşi la reunire au fost aşteptaţi toţi jucătorii de la campioana Sălajului, comanda lui “Duţu” Pop au venit doar 5 jucători. Ceilalţi au refuzat să se prezinte fiind solidari cu liderul Flore Pop, care fiind nemulţumit că nu a primit postul dorit în conducere a refuzat SCM Zalău


După ce a promovat în Liga a III-a, Unirea Mirşid a cedat drepturile sportive şi de participare în campionat celor de la SCM Zalău.

Între cele două părţi părea să aibă loc o colaborare bună, dar în ultima perioadă, în spaţiul public au apărut mai multe discuţii în ceea priveşte colaborarea dintre SCM Zalău şi Unirea Mirşid.

Au existat voci din rândul jucătorilor şi a unor oficiali ai campioanei Sălajului, care au acuzat conducerea clubului zălăuan că nu au fost contactaţi toţi jucătorii şi oficialii de la Unirea Mirşid pentru a veni şi a face parte din lotul şi staff-ul echipei zălăuane.

Adevărul este undeva la mijloc, deoarece antrenorul Vasile Jula a fost cooptat în club unde va fi manager sportiv.

Şi pentru Flore Pop – antrenorul secund care era şi director sportiv la Unirea Mirşid – s-a oferit un post în cadrul clubului, dar din câte se pare, acesta nu a fost mulţumit şi de aici s-au rupt relaţiile, iar liderul grupului de la Unirea a negociat posibilitatea unei colaborări, tot cu o formaţie din Liga a IV-a şi a ajuns la un acord cu Rapid Jibou, acolo unde va fi urmat de o parte dintre jucători.

Deranjat de discuţiile care au apărut în ultima perioadă, primarul municipiului a făcut unele precizări, mai ales că Ionel Ciunt le-a spus celor de la Mirşid într-o întâlnire anterioară că la SCM Zalău sunt aşteptaţi toţi jucătorii cât şi cei din staff-ul Unirii.

“Ideea şi gândurile cu care am pornit  preluarea echipei de la Mirşid au fost cele mai bune, şi îmi pare rău că există acum o situaţie tensionată pe care sper să o detensionăm cât de repede posibil. Noi suntem deschişi la orice tip de dialog care face bine noului club pe care l-am înfiinţat şi echipei de fotbal care o să înceapă campionatul peste câteva săptămâni. Sigur, sunt chestiuni de care trebuie să ne ocupăm, chestiuni urgente. De structură, de conducere a clubului, de crearea contului, de plata unor sume către federaţie, şi nu vrem să ne consumăm energia dând răspunsuri nu ştiu cui, şi la nu ştiu ce tip de păreri au unii. Suntem aici, ne găsiţi la primărie, o să-i invităm să avem o discuţie, în ideea de a detensiona o situaţie care s-a creat artificial”, ne-a declarat primarul Ionel Ciunt.

Atât reprezentanţii de la SCM Zalău, cât şi antrenorul Alexandru Pop i-a convocat la reunire pe jucătorii de la Mirşid, dar din lotul campioanei Sălajului s-au prezentat doar Claudiu Băican, Alex Turcu, Sebastian Duma, Iustin Ardelean şi Ciprian Bărnuţiu.

Cei de la SCM Zalău sunt în continuare deschişi  şi îi aşteaptă la antrenamente şi pe restul jucătorilor de la Unirea.

“Antrenorul Alexandru Pop şi-a manifestat dorinţa ca toţi jucătorii de la Mirşid să fie prezenţi la antrenamente pentru formarea echipei. Cei care vor fi în vederile lui vor rămâne cu drag”, a spus Marcel Doru Ţîrle, cel care s-a ocupat de toate demersuile de la SCM Zalău.

Deja clubul a virat suma de 20.000 de lei în contul Federaţiei Române de Fotbal ca şi garanţie de participare în Liga a III-a.

You may also like

Leave a Comment