DRAMĂ. A fost lăsat să moară ca un câine. FOTO

by Mihai POP
0 comment 11 views
A+A-
Reset

Un bărbat de 58 de ani și-a găsit sfârșitul, după ce a rămas pe caldarâm ore în șir fără să primească ajutor de la semenii aflați în apropiere și fără ca oamenii să sune la 112


Originar din comuna Hida, Vasile Pintea s-a stabilit la Zalău după ce şi-a întemeiat o familie. A devenit tatăl a doi copii: o fată şi un băiat.

După Revoluţie, a început să meargă în străinătate pentru a putea oferi un trai decent familiei sale.

O perioadă de timp, Vasile a stat prin Ungaria, iar apoi s-a dus la muncă în Israel. La un moment dat, omul s-a îmbolnăvit şi nu a mai putut să onoreze contractul din Ţara Sfântă.

Probabil că acest lucru l-a durut şi l-a doborât psihic, astfel că bărbatul a avut o decepţie. Cam de acolo au început problemele şi plecările sale de acasă.

Într-o zi, acum vreo 16 ani, Vasile a plecat şi nu s-a mai întors… La un moment dat, soţia sa a intentat divorţul şi a continuat să îşi crească singură cei doi copii.

Ani la rând, nimeni nu a mai ştiut nimic de el, până când cineva a făcut legătura cu fiica sa pe o reţea de socializare.

Din păcate, viaţa bărbatului devenise una de calvar, deoarece alcoolul a pus stăpânire pe destinele sale, iar Vasile a devenit un împătimit al alcoolului, ba chiar un om al străzii.

S-a stabilit în satul Cruceni (comuna Şagu) din judeţul Arad, acolo unde și-a găsit şi o concubină.

Ea a fost şi cea care a contactat-o pe fata lui Vasile sâmbătă seara, când a anunţat-o că tatăl ei a murit.

“Tata a fost lăsat să moară pe stradă din cauza nepăsării”

Drama s-a petrecut în cursul zilei de sâmbătă, când sălăjeanul stabilit în Arad era la barul din sat. La un moment dat, Vasile s-a ridicat de la masă, a făcut câţiva paşi şi a căzut la pământ. Deşi în preajmă se aflau mai multe persoane, nimeni nu a sunat la 112, iar bărbatul în vârstă de 58 de ani a zăcut acolo ore în şir!?

Într-un târziu, un echipaj de la Ambulanţă a venit la faţa locului, victima a fost resuscitată dar în zadar, deoarece medicul a declarat decesul.

“A fost un alcoolist şi a devenit un om al străzii, dar până la urmă a fost om. Din păcate, a fost lăsat să moară pe stradă din cauza nepăsării, chiar lângă barul în care şi-a făcut traiul. Deşi căzut la pământ, nimeni nu i-a acordat îngrijiri şi nimeni nu a sunat la ambulanţă, chiar dacă acolo au fost prezente mai multe persoane. Poliţia a spus că moartea a fost suspectă şi se pare că a fost bătut, iar unele persoane au spus că arcada sa era sparte şi plină de cioburi de sticlă. Acum, aşteptăm autopsia. Ce este clar, e faptul că tatăl meu a fost lăsat să moară în adevăratul sens fără ca oamenii de lângă să fi făcut ceva pentru a-l salva. Tatăl meu a rămas căzut pe caldarăm aproape 4 ore, până când concubina sa l-a găsit aproape mort. Femeia a căutat ajutor, dar proprietarul barului și alți săteni a refuzat să sune la salvare. Într-un final a venit Ambulanţa, dar după 45 de minute de resuscitare, tata a fost declarat mort”, a declarat Talpoş Adora – fata decedatului, pentru Știri din Sălaj.

Stabilită acum în Italia, fiica lui Vasile s-a arătat deranjată de faptul că nimeni nu a acordat primul ajutor şi nici nu a sunat la 112, făcând ca un om să se stingă din viață ca urmare a nepăsării.

“Suntem oameni, chiar dacă suntem de la oraş sau sat, bogătaşi sau săraci, alcoolişti şi oameni ai străzii. Un om nu poate fi lăsat să moară pe stradă ca un animal, fără să facem măcar un apel la 112. Tatăl meu putea fi salvat şi gândiţi-vă că îl locul lui putea fi oricine altcineva”, a precizat tânăra în vârstă de 31 de ani.

Vasile Pintea va fi înmormântat miercuri de la ora 13.00, în satul Cruceni.

You may also like

Leave a Comment